Problemy techniczne
47 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 67 views
Telefon się wyłączył i teraz w ogóle nie reaguje na ładowanie. Przytrzymanie przycisku zasilania nic nie daje. Poproszę o wsparcie Dziękuję
Last reply by Kacper Skrzypek, -
-
- 1 reply
- 193 views
Witam jak w temacie. W telefonie córki występuje problem jak w temacie. Wersja Miui 12. Jedyna opcja formatowania to czyszczenie pamięci.
Last reply by dybek0, -
- 6 replies
- 9.1k views
Witam. Mam problem z telefonem Redmi 9A. Chciałem zablokować aplikacje Mi Fit, aby działała w tle, lecz nie mam możliwości przytrzymania aplikacji w ostatnio otwartych i kliknięcia w kłódkę, ponieważ od razu wchodzę do ustawień aplikacji. Czy jest jakaś inna możliwość na utrzymanie ciągłego działania aplikacji? Autostart i oszczędzanie baterii już włączone, lecz to nic nie daje.
Last reply by Netoper, -
- 3 followers
- 5 replies
- 626 views
Hej. Mam problemy z samoistnym wyłączaniem się trybu nocnego w moim Redmi 9T. Wersja miui i androida w skrinie.
Last reply by dybek0, -
- 2 replies
- 408 views
Witam. Mam taki problem. Zablokowałem telefon wpisując kilka razy błędny kod blokady, telefon się zablokował, potem znalazłem właściwy kod blokady, ale teraz wymaga hasła google i problem polega na tym że za nic nie mogę go odnaleźć i odzyskać. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie tego?
Last reply by Rav84, -
- 1 follower
- 1 reply
- 262 views
Witam na boku mam na ekranie pasek około 6 mm, jakby się odklejala warstwa dotykowa, podobny efekt jak w tanich szkłach hartowanych. Myślicie że przejdzie to gwarancyjne? Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 6 replies
- 903 views
Witam, znajomy sobie zamówił Redmi 9a pochodził mu nie cały miesiąc. W tamtym tygodniu zrobił aktualizację oprogramowania do wersji 12.0.11.0 i telefon przestał wykrywać kartę sim. Na drugi dzień zaczął wyświetlać informację że całe 60GB pamięci jest zapełnione (a nie było). No i ten twór leży obecnie u mnie gdyż on jest z komputerami 100 lat za murzynami. No i teraz jest moje pytanie gdyż ja jestem jakieś 50 lat za murzynami co teraz zrobić. Drugi kumpel ma takiego samego z wersją softu 12.0.10.0 i jemu działa. Chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę pobrać tą wersję softu. Jak go wrzucić pewnie są tutaj jakieś poradniki natomiast jest jeszcze kwestia gwarancji. Czy wymian…
Last reply by carlos81kk, -
- 1 follower
- 4 replies
- 576 views
Witam mam pytanie moze będzie ktoś mi mógł wstanie pomóc odpaliłem po 1-2 redmi 9t podłączyłem do ładowania podładował sie troche chciałem zrobić reset do ustawien fabrycznych kilknąłem potwierdziłem i czarny ekran w necie znalazłem że to pare minut a juz mineło dobry pare godzin i dalej wciskałem przycisk power i nic nie reaguje w czym tkwi problem źle zrobił sie ten reset czy jak?
Last reply by BlackC, -
- 1 follower
- 2 replies
- 225 views
W galerii. Wyświetla się pierwsze ujecie,długość filmiku i ikona, ze to filmik.po jej naciśnięciu filmu nie można obejrzeć bo po mrugnieciu pojawia się pierwsze ujęcie
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 258 views
Cześć! Redmi 9 posiadam od roku, zakupiłem go w oficjalnym sklepie i do tej pory działał wyśmienicie, ale od jakiś 3 tygodni mam problem z włączaniem. Gdy chcę włączyć telefon to wibracje nie ustają, są długie i ponawiają się. Nie wyświetla się także nic na ekranie, gdzie normalnie włączało się logo Redmi i Android a potem MIUI. Wtedy przytrzymuję przycisk zasilania na dłużej i po jakiś 3-4 razach tych wibracji telefon włącza się normalnie. Nie wiem czy to problem z Androidem czy z MIUI, nie chcę także przywracać telefonu do ustawień fabrycznych, bo boje się że usunie mi to wszystkie aplikacje i pliki. Co robić w takiej sytuacji?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 3 replies
- 174 views
Wyświetla się przez minute zasłania klawiaturę,nie można go przesunaC ani wykasowac
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 1 reply
- 17.9k views
Nie można wyegzekwować.podczas pisania jest ok ale wysyła już bez polskich znakow
- 1 follower
- 8 replies
- 488 views
Witam, mam taki problem. Odblokowałam bootloader w Redmi 9a , wgrałam twrp, recovery sie włączyło i wgrałam nowy ROM. Żadnych błędów wszystko było ok, aż do momentu jak już po wgraniu zrestartowałam telefon. Zrobił się czarny ekran i nie reaguje na nic, nie działa żadna kombinacja klawiszy, nie mogę wejść w fastboot czy recovery. Adb go nie widzi jak i flash tool. Jak podłącze do kompa to słyszę dźwięk podłączenie i zaraz wyłączenia i tak w kółko. Odpięłam baterie i nic. Wgrywałam ROM indonesia. Czy jest jeszcze szansa żeby go postawić?
Last reply by Alki, -
- 1 follower
- 0 replies
- 284 views
Sprawa wygląda tak że jak próbuje się połączyć z wifi to pisze "Połączono, brak internetu" Na początku wszystko było normalnie ale po 3 miesiącach użytkowania pojawił się ten problem i nie mam pojęcia jak to naprawić ponieważ błąd widnieje wyłącznie na urządzeniach xiaomi liczę na pomoc z góry dziękuje.
Last reply by Norczi, -
- 1 follower
- 0 replies
- 161 views
Po aktualizacji mojego Redmi 9t mam problem z dzwonkami. Jako dźwięk SMS i powiadomienia mogę wybrać tylko dzwonek zainstalowany fabrycznie w telefonie jeżeli ma być słyszalny, gdy wybiorę coś przez mnie ściągniętego, to telefon przy otrzymaniu SMS/powiadomienia go nie odtwarza. Wersja miui w skrinie.
Last reply by ItlONA, -
- 1 follower
- 1 reply
- 306 views
Witam dziś pojawiła mi się taka ikona. Nie przeszkadza mi ale odkąd ona jest nie nagrywa mi się dźwięk w wideo i pokazuje jakbym nadal była podłączona że słuchawkami a nie jestem no i najzwyczajniej nie mam dźwięku póki nie podłącze słuchawek. Jak je założę nadal nie nagrywa się dziwiek w wideo
- 3 replies
- 877 views
Cześć. Chciałem zainstalować MIUI 12.5 Android 11 na Redmi 9A z poziomu tel, tzn wchodzę w ustawienia ( tzn te trzy kropki) następnie "wybierz paczkę z aktualizacjami" i wybieram zip z aktualizacją. Po jakimś czasie wyskakuje mi komunikat że to jest nie oficjalny rom ( w skrócie ). Dalej nie wiem co robić. To co pobierałem wczoraj ( w tym rom z Chin) :
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 7 replies
- 622 views
Hej, Jestem nowy na forum ale użytkowałem już Xiaomi o wiele wcześniej (od redmi X4). Sam mam redmi note 7. Moja dziewczyna ma redmi 9 i nagle pojawił się problem z ładowaniem telefonu. Raz ładuje normalnie raz ładuje o wiele wolniej (jakby ładowarka siadała). Wykluczam ładowarkę i kabel ponieważ na moim telefonie normalnie ładuje. Redmi 9 ma wersję aktualizacji 12.0.2.0(QJCEUXM) i się zastanawiam czy to może być błąd oprogramowania? Jeszcze nie miałem okazji zrobić resetu fabrycznego na tym telefonie (za dużo wrażliwych danych na ten moment). Pytanie czy po aktualizacji na 12.5 (o ile dla tego telefonu jest dostępna bo w automatycznych nie pokazuje innyc…
Last reply by chmiel306, -
- 3 replies
- 355 views
Witam. Mam problem z kamerką USB. Posiadam telefon Xiaomi Redmi 9. Problem jest taki, że gdy uruchamiam aplikację USB Camera jest czarny ekran i pisze ''Please connect a USB WebCam, Easycap or UVC video grabber device''. Wszystko dobrze podłączałem i dodatkowo zakupiłem przejściówkę OTC lecz nie pojawia się żadna informacja, a gdy podłączam do komputera wszystko działa poprawnie. Zrobiłem debugowanie USB ale to też nie pomogło.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 0 replies
- 254 views
Witam mam problem.... Otóż po nieudanej instalacji TWRP, Xiaomi Redmi 9 wpadł w bootloop-a i resetuje na ekranie startowym z napisem "XIAOMI" nie moge wejsć w tryb fastboot, ani w Recovery Mode (Kombinacja Klawiszy Volume - + Power On niby działa bo telefon odpowiada Wibracją, ale na tym sie kończy) Po podpięciu do PC również troche lipa bo w 99% prób podłączenia Komputer nic nie widzi ( Może jakieś 3 razy pojawiło sie nowe urządzenie "Mediatek COM3" ale po 2 sek. znikało) Ma ktoś może jakieś rady? Czy może telefon to już całkowita cegła i nie da rady nic z tym zrobić?
Last reply by QbeQ1125, -
- 1 follower
- 2 replies
- 565 views
Witajcie. Od miesiąca mam problem z telefonem Redmi 9. Telefon zaczął się zawieszać podczas grania, przeglądania internetu itp. Czasami sam się uruchamiał ponownie a czasami musiałem go uruchomić ręcznie. Pod koniec dnia już nawet nie chciał się włączyć - zawieszał się na ekranie ładowania ("Redmi, powered by android"). Telefon na gwarancji więc oddałem do sklepu. Wczoraj odebrałem telefon i okazuje się iż według serwisantów przyczyną zawieszania telefonu jest uszkodzony wyświetlacz: Stwierdzono uszkodzenie wyświetlacza . Urządzenie odesłano bez podjęcia czynności serwisowych z uwagi na brak zgody na naprawę odpłatną. Dokładniej mówiąc telefon jest lekko wy…
Last reply by Acid, -
- 4 replies
- 1.5k views
W w/w telefonie nie działa sieć WiFi 5 GHz. Na Redmi Note 7 wszystko działa. Czy to wina telefonu, wersji Miui czy ustawień?
Last reply by KillZone_PL, -
- 4 replies
- 5.1k views
Hej :) Mam pytanie do was użytkowników, czy wy posiadacie w xiaomi redmi 9? Telefon pochodzi z Plusa (ale chyba żadne telefony xiaomi nie są brandowane bo nie mam żadnego syfu w telefonie od operatora), na stronie https://wificalling-volte.pl/ widzę, że niby działa VoLTE i VoWIFI. Próbowałem używać tych jakiś kodów na klawiaturze telefonu do odblokowania tej funkcji ale nie pomogło :(
Last reply by BBK66 i, -
- 0 replies
- 223 views
Czemu nie mogę połączyć przez Bluetooth dwóch telefonów Xiaomi - Redmi Note 7 i Redmi 9C NFC. Po prostu się nie znajdują.
Last reply by rusiadek, -
- 1 reply
- 312 views
Witam, Pacjent redmi 9c nfc, odblokowany bootloader zmieniony soft z 12.0.8.0 qcseuor na 12.0.9.0 qcsmixm. Niestety gpay wywala komunikat o roocie. Telefon nie dla mnie dlatego root i magisk odpada. Czy zmieniając soft z Orange na global mogę zablokować bootloader bez uceglenia telefonu? Ewentualnie zmiana na eea qcseuxm?Jeżeli nie gdzie mogę pobrać soft z brandem Orange? Nigdzie nie mogę znaleźć. Ew mi pc suite ? Lub soft inżynierii i zabawa ?
Last reply by Kacper Skrzypek,