kamiledi15 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Czy komuś udało się uruchomić wibracje w jakimkolwiek padzie na Miboxie, na przykład w emulacji Playstation 1? Mam pada od PS5, który działa na Miboxie, ale nie ma wibracji. Zarówno przewodowo jak i bezprzewodowo - jedyna różnica jest taka, że przy podłączeniu przewodowym dodatkowo znika dźwięk (pewnie przenosi się do pada). Sprawdzałem na emulatorze Classic Boy, mimo że w ustawieniach wibracje są włączone. Da się jakoś? A może Mibox wcale nie obsługuje wibracji w padach i w żadnym padzie ich nie będzie? Bo nie wiem czy kupować jakiś inny pad i ryzykować, że też się nie uda.
langolier Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Czy komuś udało się uruchomić wibracje w jakimkolwiek padzie na Miboxie, na przykład w emulacji Playstation 1? Mam pada od PS5, który działa na Miboxie, ale nie ma wibracji. Zarówno przewodowo jak i bezprzewodowo - jedyna różnica jest taka, że przy podłączeniu przewodowym dodatkowo znika dźwięk (pewnie przenosi się do pada). Sprawdzałem na emulatorze Classic Boy, mimo że w ustawieniach wibracje są włączone. Da się jakoś? A może Mibox wcale nie obsługuje wibracji w padach i w żadnym padzie ich nie będzie? Bo nie wiem czy kupować jakiś inny pad i ryzykować, że też się nie uda.Raczej pożycz od kogoś w celu sprawdzenia.
kamiledi15 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2023 (edytowane) Raczej nie mam nikogo, od kogo mógłbym pożyczyć. Kupiłem jakiś czas temu tani pad z Allegro, ale jak się okazało - nie ma silniczków do wibracji (nawet go rozkręcałem i sprawdzałem). W internecie jedyna informacja jaką znalazłem jest taka, że Mibox obsługuje wibracje w padach w wybranych przez siebie grach na Androidzie, ale nie ma słowa o tym, czy w emulatorach np PSX też zadziałają. Fajnie by było jakby pad od PS5 zadziałał - śmiga w grach na Miboxie, ale bez wibracji. Na Windowsie podobno można go zmusić do wibrowania, ale na Androidzie nie wiem. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez kamiledi15
Rekomendowane odpowiedzi