Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , mam go od 2 tygodni i dziś stało się coś dziwnego. Watcha miałem na ręce i nagle przestał reagować na dotyk, przyciski i koronkę - ekran wyświetla tarczę zegara (tą uproszczoną) pokazując niewłaściwą godzinę. Mi Fitness nie może się z nim połączyć. Próbowałem położyć go na chwilę na ładowarce ale też nie ma żadnych zmian , żadnej reakcji. Czy jest jakiś sposób np. używając kombinacji przycisków lub koronki aby go zresetować lub uruchomić ponownie ? Być może całkowite rozładowanie i naładowanie watcha pomoże ....

Opublikowano

Problem rozwiązany (o ile ta sytuacja się nie powtórzy) - przycisnąłem jednocześnie oba przyciski przez ok. 20-30 sek. Watch się wyłączył. Uruchomiłem go dolnym przyciskiem i Watch uruchomił się prawidłowo - połączył się w Mi Fitness i narazie śmiga.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A ja po dwóch opaskach 4 i 7 - obie zgubilem-kupiłem Realme 2 i chodzi idealnie, jasny wyświetlacz, masa tarcz, łaczy się z Xiaomi a dałem chyba trochę ponad 200 zł.

Edytowane przez kris68
Opublikowano (edytowane)

deleted

Edytowane przez chomiczek
deleted
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 8.12.2023 o 19:22, MB2 napisał(a):

Mam ten sam problem. Powyższe rozwiązanie nie pomaga. Zegarek mam od miesiąca. 

Robiłem to już kilka razy, tak więc ten sposób resetu jak najbardziej działa.

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Watch 2 pro lte posiadam od trzech tygodni. Jest problem ze stabilnością pracy.Potrafi nagle przestać pracować, zamrozić ekran. Mam apel do inżynierów Xaomi o poprawę softu zegarka.
To musisz pisać bezpośrednio do oddziału Xiaomi, bo tu na forum to raczej nikt od nich nie zagląda...

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Z racji tego że jestem autorem tego wątku chciałabym opowiedzieć jak zakończyła się moją przygoda tym smartwatchem.

Złożyłem reklamację w lipcu u sprzedawcy poprzez allegro i smartwatch poszedł do serwisu fabrycznego w Piasecznie (CCS) i po kilku dniach wrócił z protokołem że jest sprawny.

Wytrzymałem dwa miesiące z niesprawnym sprzętem (próbowałem w międzyczasie parować go z telefonami innych producentów niż Xiaomi, bez efektu) i zareklamowałem ponownie u sprzedawcy - efekt reklamacji taki sam - smartwatch jest sprawny.

Nie mogąc się dogadać w tej sprawie skorzystałem z programu Allegro Protect otrzymując 50% wartości zakupu i zacząłem szukać innego serwisu Xiaomi który podjąłby się wyceny/naprawy (wtedy jest szansa odzyskać całą kasę za smartwatch).

Znalazłem również w Piasecznie firmę S.B.E Polska do której wysłałem sprzęt i dziś po kilku dniach otrzymałem paczkę z nowym smartwatchem ! W protokole jest napisane - stwierdzone usterki MP00FUN2202--1 - wymiana na nowy.

Z racji tego że mam już inny sprzęt to nie otwieram go nawet i watch idzie na allegro jako nowy.

Pozdrawiam

• Like 1