Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Udało mi się naprawić rom z MIUI 7 5.8.27 dla MI2S

Rom 5.8.27 nie działał od xiaomi.eu multilang oraz ten ze strony miuipolska.

Działał tylko oryginalny chiński.

Po zainstalowaniu zmieniamy język na polski i cieszymy się MIUI7.

Instalujemy przez aplikacje aktualizacje. Jeśli macie V5 lub lub wczesne v6 proponuje wgranie przez MIflash i fastboot.

Może doczekamy się od Xiaomi trochę lepszego podejścia do tematu aktualizacji dla MI2S...

Screenshot_2015-08-31-00-21-33.png?sbsr=

Screenshot_2015-08-31-00-21-43.png?sbsr=

Rom do pobrania:

Z MEGA:

https://mega.nz/#!gYthAY6Z!zfI3RS2FSX-muRmp3YANErV6grkccYQi0Um1L8B9OzA

Z 4shared:

http://www.4shared.com/zip/pwAOOGGZce/xiaomimix_multi_aries_5828_v7-.html

Edytowane przez sibul
  • Like 1
Opublikowano

Jak on działa na Mi2s? Dalej są te rażące błędy czy jakaś poprawa? Pytam bo używam dalej romu miui6 na 4.4 i nie wiem czy już zmieniać?

Opublikowano

Nadal testuje, ale zauważyłem następujące błędy:

-dialer nadal nie pokazuje nieodebranych tylko jako odrzucone

-w powiadomieniach operatora nadal krzaki (prawdopodobnie dam rade to naprawić) czyli konta nie sprawdzisz itp.

-Naprawiono możliwość mieszania motywów.

-Hotspot działa zobaczymy dalej.

-Bluetooth nie wiem. 

-GPS działa, ale trzeba go w trasie przetestować

-Bateria- za krótki czas, aby powiedzieć

Opublikowano

Post był przeznaczony do użytkownika " accid" tylko zdążyłeś napisać w czasie kiedy ja pisałem...

ok dzięki Sibul w tej chwili korzysta z telefonu żona która biega wiec gps wazny, bluetooth do mibanda oraz bateria.

Opublikowano

Nadal testuje, ale zauważyłem następujące błędy:

-dialer nadal nie pokazuje nieodebranych tylko jako odrzucone

To najbardziej boli, ktoś mógłby napisać w którym ROMie nie ma tego błędu, bo chyba od kilku wydań nie ruszyli tego. Już wielokrotnie ważne telefony przegapiłem przez to...

Opublikowano

To najbardziej boli, ktoś mógłby napisać w którym ROMie nie ma tego błędu, bo chyba od kilku wydań nie ruszyli tego. Już wielokrotnie ważne telefony przegapiłem przez to...

Podobno posiadają go wszystkie romy na androidzie 5 dla MI2S. Poniżej czyli: MIUI 5.3.27_v6-4.4 i MIUI v5 brak tego błedu.

Opublikowano (edytowane)

Zaznaczyłeś w ustawieniach sieci komórkowe>>roaming danych>>Przesyłaj dane podczas roamingu oraz rób wyjątki i trzeba dodać które aplikacje mają z tego korzystać. 

U mnie działa mam Play lata jak talala

Edytowane przez sibul
Opublikowano

Podobno posiadają go wszystkie romy na androidzie 5 dla MI2S. Poniżej czyli: MIUI 5.3.27_v6-4.4 i MIUI v5 brak tego błedu.

Mogłby ktoś wrzucić gdzieś ten rom, bo znalazłem na chomikuj ale suma kontrolna się nie zgadza i nie ma możliwości zainstalować.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...