Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem zegarka Watch S1 Active, generalnie pierwsze odczucia bardzo pozytywne, zegarek współpracuje z telefonem Redmi Note 10 Pro i co do samej interakcji z telefonem nie mogę powiedzieć złego słowa, wszystko działa z dużą dokładnością, urządzenia szybko się komunikują i nie zauważyłem większych nieprawidłowości.

Jedyne co mi nie daje spokoju to brak powiadomień z aplikacji Kalendarz Google oraz WP Poczta. Niby wszystko mam skonfigurowane, ustawione powiadomienia dla tych i wielu innych aplikacji w Mi Fitness i jak na złość tylko w tych dwóch przypadkach nie dochodzą powiadomienia na zegarek. Na ekranie telefonu pojawiają się poprawnie natomiast na zegarku się nie wyświetlają. Nie wiem czym to jest spowodowane, może jednak trzeba jakieś uprawnienia dodatkowe nadać, miał ktoś podobny problem i wie jak to rozwiązać? 

Jest to dla mnie bardzo istotne, ponieważ zawodowo i prywatnie bardzo dużo bazuje na wszelkiego rodzaju zadaniach/przypomnieniach w kalendarzu i wyświetlanie ich na zegarku byłoby bardzo pomocne, podobnie jak i otrzymywanie powiadomień z klienta pocztowego. 

Bardzo proszę o pomoc.

Poniżej screeny ustawień dla obu aplikacji.

Screenshot_2023-11-17-11-03-25-951_com.android.settings.jpg

Screenshot_2023-11-17-11-03-34-217_com.android.settings.jpg

Screenshot_2023-11-17-11-03-48-858_com.google.android.permissioncontroller.jpg

Screenshot_2023-11-17-11-04-17-928_com.android.settings.jpg

Screenshot_2023-11-17-11-04-36-016_com.google.android.permissioncontroller.jpg

Screenshot_2023-11-17-11-06-12-843_com.xiaomi.wearable.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Temat rozwiązałem w troszkę inny sposób, najważniejsze że działa ;)

Zainstalowałem mobilną wersję Outlooka, skonfigurowałem tam obie skrzynki pocztowe które na codzien używam, dodatkowo Outlook posiada również wbudowany kalendarz skorelowany z kontem Google. Tak więc upiekłam 2 pieczenie na jednym ogniu, ponieważ zegarek świetnie współpracuje z Outlookiem w kontekście powiadomien. Przychodza bezproblemowo notyfikację z obu kont pocztowych oraz wszelkiego rodzaju powiadomienia z kalendarza za pośrednictwem outlooka również ;)