Marek78 Opublikowano 14 Listopada 2023 Opublikowano 14 Listopada 2023 Cześć. Pojawiła się aktualizacja. Waży 785 MB 1. Updated Google security patches 2. Perfect system stability Ktoś może to już instalował? Nie wiem czy warto jeśli box hula a później to wiadomo, różnie może być.
Frantik Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 Odkopię. Instalowałem. Bez problemów🙂 1
electro69 Opublikowano 27 Listopada 2023 Opublikowano 27 Listopada 2023 Kupiłem dzisiaj tego boxa i nie wyszukuje mi tej aktualizacji. Ostatnie poprawki bezpieczeństwa mam z stycznia 2023 (box wyprodukowany w 06.2023). Czy trzeba czekać i sprawdzać bo idzie ona partiami czy może jak to u Xiaomi pamiętam, to były takie sytuacje, że trzeba było zmienić na innych region niż Polska, żeby się aktualizacja pojawiła. Trochę mnie denerwuje obecna wersja bo część ustawień nie jest nawet przetłumaczona na język polski, a mają z niego korzystać głównie rodzice.
Marek78 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2023 (edytowane) W dniu 21.11.2023 o 13:58, Frantik napisał(a): Odkopię. Instalowałem. Bez problemów🙂 Dzięki. No tak się zastanawiam czy tak mało osób ma tego boxa że nikt nic nie pisze? Do starszego modelu jak wyszła lipna aktualizacja to odpowiedzi posypało się dużo. No chyba że po prostu tu wszystko hula tak jak wspomniałeś dlatego nikt więcej nie napisał. W dniu 27.11.2023 o 19:14, electro69 napisał(a): Kupiłem dzisiaj tego boxa i nie wyszukuje mi tej aktualizacji. Ostatnie poprawki bezpieczeństwa mam z stycznia 2023 (box wyprodukowany w 06.2023). Czy trzeba czekać i sprawdzać bo idzie ona partiami czy może jak to u Xiaomi pamiętam, to były takie sytuacje, że trzeba było zmienić na innych region niż Polska, żeby się aktualizacja pojawiła. Trochę mnie denerwuje obecna wersja bo część ustawień nie jest nawet przetłumaczona na język polski, a mają z niego korzystać głównie rodzice. Cześć. Ja nic z regionem akurat nie kombinowałem, w smartfonach od Xiaomi to już tak. Co do tego że nawet cześć ustawień nie masz przetłumaczone na język polski. Dziwne, ja po rozpakowaniu a kupowałem w ME pod koniec sierpnia, to od nowości całe menu miałem w języku polskim. W międzyczasie była jedna aktualizacja, poprawki z czerwca 2023. Teraz jest wspomniana wyżej kolejna aktualizacja. Edytowane 1 Grudnia 2023 przez Marek78
electro69 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 (edytowane) @Marek78 To w takim razie nie wiem co tu jest grane z tymi aktualizacjami. Boxa kupiłem też w ME. I co mam teraz z tym zrobić ?. Zmieniać ten region na inny kraj (jeśli ta opcja jest dostępna w ustawieniach) i próbować wyszukiwać tej aktualizacji?. Po tym co napisałeś trochę się wkurzyłem (oczywiście nie na Ciebie), że znów mam sprzęt Xiaomi i znów jakieś problemy od początku. Sprzedawca mi coś mówił o jakiś dwóch wersjach tego sprzętu (przy zmianie ceny na niższą, w sklepie był droższy w internecie tańszy i nie wiedział czy uda się tą cenę zmienić) więc może dostałem jakąś "wybrakowaną" starszą wersję tego sprzętu znając moje "szczęście" wcale by mnie to nie zdziwiło. Edit. Nawet w ustawieniach tego boxa nie ma opcji zmiany regionu na inny kraj. I co teraz Box dalej nie wyszukuje żadnej aktualizacji. Brałem ten sprzęt też dlatego, że Xiaomi w miarę regularnie aktualizuje te boxy w porównaniu do innych producentów, a tu masz niespodzianka. Normalnie ręce opadają na to dziadostwo. Edytowane 2 Grudnia 2023 przez electro69
Netoper Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Jak Ci box działa to odpuść sobie parcie na aktualizację bo może po niej przestać działać...Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Marek78 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2023 @electro69 kurcze no ciężko coś doradzić. Jeśli problem z tłumaczeniem jest na tyle poważny dla rodziców to oddaj na reklamację. Ale to znów trochę minie. Może zainstaluj wszystko tak by rodzice tylko odpalali aplikację i tyle a po jakimś czasie może aktualizacja się pojawi. Ja jestem jednak już bardzo ostrożny z tymi aktualizacjami. Jest tu mój post o aktualizacji starszego modelu który również posiadam i jakie usterki ta aktualizacja wyrządziła.
electro69 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 @Marek78 Poszukałem trochę na zagranicznych forach internetowych i znalazłem post wysłany 2 miesiące temu gdzie gość napisał, że dostał tą samą aktualizacje (dodał zdjęcie). Kolejna osoba miesiąc później napisała, że dostała aktualizacje, ale po tygodniu od kupienia miboxa. Jak widać patrząc na te terminy dostawania aktualizacji przez nich i u nas nie ma tu żadnej logiki. Nie pozostaje nic innego jak czekać tym bardziej, że na ten moment nie widzę, żadnego sposobu jak tą aktualizacje "wymusić".
Rekomendowane odpowiedzi