Skocz do zawartości

Redmi Note 12 (NFC) - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.8.0.TMGMIXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najnowszej aktualizacji MIUI Polska/Xiaomi.eu w wersji stabilnej dla telefonu Redmi Note 12 z NFC (nazwa kodowa: topaz).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_TOPAZ_V14.0.8.0.TMGMIXM_v14-13.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez recovery TWRP, jak i przez tryb Fastboot. Poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

ROM nie jest przeznaczony do instalacji na smartfonie Redmi Note 12 bez NFC (inna nazwa kodowa).

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną z tematem wątku.

Opublikowano

Czy tę wersję mogę instalować po OTA mając TWRP aghata? I pytanko, czy będzie ewentualną możliwość powrotu do wcześniejszej wersji, jeśli w tej odpukać, coś byłoby nie tak? Aktualnie używaną wersję mam u siebie na pc.

Edit
Przez OTA zgłasza błąd sumy kontrolnej.

Opublikowano

Cofnąć możesz jak masz wyłączone szyfrowanie pamięci.
W innym przypadku będzie bootloop.
Osobiście odradzam cofanie do starszej wersji miui ponieważ os będzie sypał błędami.

xiaomi.eu bazuje na os wydannym na Rosja

Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano
Tak starsze latki bezpieczeństwa

Ale wgrywając innego customa, którego data zabezpieczeń jest starsza, też doprowadzę do bootloop? Bo piszemy cały czas, o wgraniu systemu z wcześniejszym pełnym wipe. Samsung wiem że blokuje cofanie softów w obrębie jednego numeru wydania, ale też custom rom, nie jest w ogóle ograniczony włącznie z obniżeniem numeru wersji systemu, pod warunkiem wykonania odpowiednich kroków.

Opublikowano

Tak doprowadzi do bootloop jak masz wyłączenone szyfrowania pamięci ROM się uruchomi ale będzie sypać błędami bawiłem się w ten sposób na rn8t i rn4x

Opublikowano

Według mnie co najmniej identycznie, albo wnet lepiej.a6cc0a7d6dc405e8bbf01b7f7feccc2b.jpg

We śnie według moich aplikacji zbiera mi 25mA na h, czyli 0.3%. Trzyma bardzo dobrze. Od wczoraj statystki po wgraniu updated, gdzie było 60% a dziś bluetooth, lokalizacja pełna, kupa telefonów, nawigacja i przeglądania.

• Like 1
Opublikowano

Mi według fkm więcej ale przez pół dnia przebywam w miejscu w którym mało gdzie jest zasięg

Opublikowano

A no to masz odpowiedź. Słaby zasięg potrafi wyżyłować baterię. Moim zdaniem z softem jest wszystko ok. No i płatności zbliżeniowe działają gpay

Opublikowano

U mnie działa, choć był czas, gdy nie działało. Pomogło naładowanie na wyłączonym. Od tamtej pory dalej działa turbo.

A jak nie chcesz żeby 3C nie gubił danych, to daj autostart aplikacji w tle, i kłódkę. No i działanie bez ograniczeń. 3C bardzo mało pobiera, tak że w ogóle tego się nie odczuwa.

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest możliwość aktualizacji apek z systemowych z innych źródeł??
Mam taki komunikat 67fd6c21c03a4692720e33a0e41a5d8f.jpg

Opublikowano

Cześć! Widzę w aktualizatorze systemowym, że jest dostępny rom. Tzn że wyszła nowsza wersja na grudzień? Z góry dzięki za odpowiedź!

Opublikowano

Wersja do pobrania w aktualizatorze jest tożsama z wersją zainstalowaną, ale pojawił APK naprawiający płatności. Zbliżenie blikiem nie chce się aktywować, ale portfel znowu działa.f1e92db0cbe8029b32fe036abce2c4b7.jpg

Opublikowano (edytowane)

Pytanie bo przeczytałem takie info

Jednak na niektórych urządzeniach uaktualnienia zaczną być wdrażane już od grudnia. Na oficjalnym serwerze Xiaomi umieściło kompilacje HyperOS w wersji Global dla pięciu poniższych urządzeń.

• Xiaomi 13 Ultra
  • Xiaomi 13T
  • Xiaomi 12T
  • POCO F5
  • Redmi Note 12 4G/4G NFC

Więc może jest szansa na aktualizację w tym roku ? :)

Edytowane przez dwarfen
Opublikowano

Te modele pierwsze przed innymi? Pobożne życzenia moim zdaniem. Będzie całkiem spoko, jak w ogóle 12stki dostaną ten update.

Opublikowano

Mało prawdopodobne że w tym roku będzie hyperos na nasze urządzenie prędzej w pierwszym kwartale 2024