Skocz do zawartości

Redmi Note 10 Pro - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.8.0.TKFMIXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nwm czy to za błąd uważać czy coś. Chodzi o ikonki powiadomień na pasku. Są kolorowe a menu które zwyczajnie je zamieniało na te z androida(Białe), nie działa IMG_20231107_221528.thumb.jpg.95128a92eef637f23e67bc2f8111bb66.jpg

Screenshot_2023-11-07-22-11-19-170_com.miui.notification.jpg

Opublikowano
12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie, rebuild dotyczy odtwarzacza w centrum funkcji.

Kiedy wiadomo można się spodziewać aktualizacji w sprawie google pay? 

Opublikowano

Mi też się udało. Ale nigdy tego nie próbowałem. Coś trzeba przestawić oprócz domyślnej metody płatności i włączenia w aplikacji? Potrfel sim czy HCE? 

Opublikowano
14 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Chyba nie, aczkolwiek też dopiero to będę sprawdzać.

Daj znać jak to działa wgl. Czy się terminal wgl dogada :)

Opublikowano
Godzinę temu, rafas9226 napisał(a):

Daj znać jak to działa wgl. Czy się terminal wgl dogada :)

Dziala bez problemu, aczkolwiek prosił jeszcze raz o odblokowanie - musiałem przybliżyć palec. Potem tak samo jak w Google Pay.

Opublikowano

Może zaznaczenie tego pomoże płacić bez dotykania drugi raz. Swoją drogą ciekawe kiedy się uda ogarnąć obejście. Niechętnie wracał bym teraz do globala... 

Screenshot_2023-11-09-17-37-20-509_pl.bzwbk.bzwbk24.jpg

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

W jakich opcjach klawiatury to jest? Gdzie konkretnie? Bo to mi wygląda na Gboard, więc być może jest to nieprzetłumaczone po stronie Google'a.

To jest klawiatura Gboard. Znalazłem też 2 opcje w Aparacie ale pewnie nie da rady tego przetłumaczy jak Google Lens na obiektyw.

Screenshot_2023-11-10-16-53-53-657_com.android.camera.thumb.jpg.43d40668a47ddabaab31420a8289235c.jpg

Edytowane przez DivRoK
Opublikowano
W dniu 9.11.2023 o 09:56, rafas9226 napisał(a):

Mam nadzieję że to w związku z google pay. Które przestało działać z dnia na dzień właściwie 

https://github.com/chiteroman/PlayIntegrityFix

Na razie na Xiaomi eu nie działa ale mogę potwierdzić że na lineageos 20 z magisk 26.4 na redmi 7a zmienia status. Bez niego jest tylko jeden zielony ten pośrodku. Ten fix to fix od innej osoby bo poprzedni playnetfix działał ale przestał...

Screenshot_20231110-171052_Play Integrity API Checker.png

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Witam, postawiłem system na nowo przez TWRP i występuję błąd już na początku konfiguracji systemu, a mianowicie pokazuje się na dole ekranu komunikat i potem podczas użytkowania -> Magazyn danych urządzenia jest uszkodzony znajdź moje urządzenie i zauważyłem, że jak wchodzi się w historię urządzeń w Google, to pokazuje inny model systemu wcześnie był Google Pixel 2, a teraz jest Asus ZenFone bodajże.
Edytowane przez DivRoK
Opublikowano
20 minut temu, DivRoK napisał(a):

zauważyłem, że jak wchodzi się w historię urządzeń w Google, to pokazuje inny model systemu wcześnie był Google Pixel 2, a teraz jest Asus ZenFone bodajże.

To akurat normalne, teraz jest inny model żeby przechodziły płatności.

Opublikowano (edytowane)

Witam, sprawdzałem od wczoraj nowa wersje MIUI 14.0.8.0 i przy każdym uruchomieniu systemu pojawia się kilka razy komunikat o którym pisałem wyżej, że ,,Magazyn danych funkcji Znajdź urządzenie jest uszkodzony''. Mam nadzieję, że naprawią to w następnej wersji, bo trochę uciążliwy jest ten komunikat i porównywałem klawiaturę w MIUI 13.0.1.8 i wszystko jest tam przetłumaczone a w MIUI 14.0.8.0 póki co nie i tak samo tyczy się Google Lens. @Kacper Skrzypek

Screenshot_2023-11-12-10-24-52-711_com.miui.home.jpg

Edytowane przez DivRoK
Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.11.2023 o 10:38, DivRoK napisał(a):

Witam, sprawdzałem od wczoraj nowa wersje MIUI 14.0.8.0 i przy każdym uruchomieniu systemu pojawia się kilka razy komunikat o którym pisałem wyżej, że ,,Magazyn danych funkcji Znajdź urządzenie jest uszkodzony''. Mam nadzieję, że naprawią to w następnej wersji, bo trochę uciążliwy jest ten komunikat i porównywałem klawiaturę w MIUI 13.0.1.8 i wszystko jest tam przetłumaczone a w MIUI 14.0.8.0 póki co nie i tak samo tyczy się Google Lens. @Kacper Skrzypek

Screenshot_2023-11-12-10-24-52-711_com.miui.home.jpg

Ten błąd od funkcji znajdź urządzenie to wina uszkodzenia partycji persist. Pewnie inne customy wgrywałeś. Tu jest instrukcja jak naprawić.

Poprostu chodzi o flash tej partycji z romu który teraz masz wgrany. Ja z tego pierwszego filmiku robiłem. Pozdrawiam 

Edytowane przez irasek85
Opublikowano
3 godziny temu, irasek85 napisał(a):

Ten błąd od funkcji znajdź urządzenie to wina uszkodzenia partycji persist. Pewnie inne customy wgrywałeś. Tu jest instrukcja jak naprawić.

Poprostu chodzi o flash tej partycji z romu który teraz masz wgrany. Ja z tego pierwszego filmiku robiłem. Pozdrawiam 

Cześć, już sobie poradziłem z problem wgrywając przez PC recovery OFOX R11.1_6 ale dzięki za chęć pomocy ^^   

• 3 tygodnie później...