grzeg8102 Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) Czy ktoś posiada Mi 13 i apkę Gmail? U mnie nie działa. Oto apki, które nie działają na tym sofcie - będę dodawał kolejne apki, bo mam przeczucie, że lista będzie znacznie dłuższa: Gmail Google Drive Dokumenty Google Arkusze Google Krzaczą się przy ładowaniu. Czyszczenie ich pamięci nic nie daje...To jakaś maskra, bo to są kluczowe apki Google...Na wersji stable nie miałem tych problewmów Ktoś coś?? Jak tak dalej pójdzie to chyba pozbędę się Xiaomi, bo tego się nie da na codzień używać. Edytowane 24 Października 2023 przez grzeg8102
Acid Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 Może za wcześnie na takie słowa co? To mało prawdopodobne by nie działały takie aplikacje na naszym romie. Sam mam 13 i ten sam DEV i używam cały czas tych wymienionych aplikacji. Wszystko działa.
grzeg8102 Opublikowano 24 Października 2023 Autor Opublikowano 24 Października 2023 ADMIN - wrzuć do kosza. EDIT: apki już działają. Google Play zaktualizowało wszystkie aplikacje jakie odtworzyłem po kopii zapasowej i problemy zniknęły. Przy okazji wychodzi, że kopia zapasowa Xiaomi nic nie daje, bo po pwrzywróceniu jej wiele apek nie działa poprawnie, a najważneijsza kopia ustawień systemowych nie daje się przywrócic. Chyba, że problemem jest to, że kopia była wykonana na stable a przywrócona na DEV, ale to nie powinno tak być.
Acid Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 Przechodząc z 11 na 13 przywracałem TYLKO kopię z konta Xiaomi bo zawsze tak robię. I wszystko przeniosło się prawidłowo bez błędów. Poza aplikacjami chronionymi i Google które pobrałem ręcznie z marketu.
grzeg8102 Opublikowano 24 Października 2023 Autor Opublikowano 24 Października 2023 5 minut temu, Acid napisał(a): Przechodząc z 11 na 13 przywracałem TYLKO kopię z konta Xiaomi bo zawsze tak robię. I wszystko przeniosło się prawidłowo bez błędów. Poza aplikacjami chronionymi i Google które pobrałem ręcznie z marketu. Ja robiłem lokalną kopię zapasową czyli pliki. Po przywróceniu na DEV część apek działała ok, ale te powyższe oraz kilka innych, których juz nie zdążyłem wrzucić - nie działały i krzaczyły się. Czyszczenie ich pamięci nir rozwiązywało problemu. Dopiero aktualizacja aplikacji rozwiązała problem. Szkoda, że lokalna kopia zapasowa nie potrafiła przywrócić ustawień MIUI, rozmieszczenia apek, quick settings itp. Czy ty robiłeś kopię poprzez chmurę Xiaomi a nie lokalną? Dobrze to rozumiem?
Acid Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 Tak kopia Zapasowa na koncie Xiaomi. A też część rzeczy przenosiłem przez Przenoszenie danych (Mi Mover). 1
grzeg8102 Opublikowano 24 Października 2023 Autor Opublikowano 24 Października 2023 4 minuty temu, Acid napisał(a): Tak kopia Zapasowa na koncie Xiaomi. A też część rzeczy przenosiłem przez Przenoszenie danych (Mi Mover). ja próbowałem użyć Mi Mover przy przenoszeniu z Huawei, ale to nie działało, zrywało połączenie od razu po starcie. Próbowałem ze 20 razy. To dość powszechny problem jak przenosi się dane spoza ekosystemu Xiaomi przy pomocy tej apki. Znalazłem sporo wątków w necie o tym, ale brak rozwiązań.
Rekomendowane odpowiedzi