Andrzej Kowalczyk Posted October 20, 2023 Posted October 20, 2023 Witam wszystkich! W związku z kończącym się miejscem na moim Xiaomi 10s 64GB chciałem coś zrobić aby w tej pamięci wewnętrznej znalazło się trochę więcej miejsca. Mając w ręku telefon innej marki - nie ma problemu z przenoszeniem niektórych aplikacji na kartę SD. W moim telefonie, wydaje mi się, że jest to niemożliwe. Niby w internecie są opisane takie czynności bez większego problemu. Może jakiś inny jestem, albo nie umiem, ale nie znalazłem takiej funkcji w moim telefonie. Wchodzę po kolei w każdą aplikację i przy każdej aplikacji nie ma czegoś takiego jak "przenieś na kartę sd" Proszę o podpowiedzi co mam zrobić, aby tej pamięci wewnętrznej nie zjadały mi aplikacje, których po prostu potrzebuje. Pozdrawiam.
0 wojted Posted October 20, 2023 Posted October 20, 2023 Próbowałeś tego?Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
0 Andrzej Kowalczyk Posted October 20, 2023 Author Posted October 20, 2023 Witam. Nie mogę znaleźć takich opcji w ustawieniach...
0 Master Posted October 20, 2023 Posted October 20, 2023 (edited) 50 minut temu, Andrzej Kowalczyk napisał(a): Witam. Nie mogę znaleźć takich opcji w ustawieniach... to jest w opcjach programisty - one są domyślnie ukryte - trzeba je najpierw aktywować żeby mieć do tego dostęp - proszę wejść w informacje o telefonie i tam będą do wyświetlenia szczegółowe informacje - wtedy trzeba kilka razy poklikać po polu gdzie pisze wersja miui i jak pojawi się komunikat jesteś już programista wtedy otworzyć ustawienia i tam przejść do dodatkowych funkcji - będzie wtedy do wyboru dodatkowa opcja - właśnie te programistyczne - i tam można zmieniać tego typu akcje ... Edited October 20, 2023 by Master
0 Andrzej Kowalczyk Posted October 21, 2023 Author Posted October 21, 2023 Hej Master. Udało mi się zrobić to co napisałeś... Natomiast dalej nie wiem jak przenieść aplikacje na kartę sd. W ustawieniach aplikacji tego nie widzę... Nie mam czegoś takiego jak "przenieś na kartę sd". A instalując nową aplikację również nie mam wyboru czy apka ma być zainstalowana na telefonie czy karcie sd.
0 Master Posted October 21, 2023 Posted October 21, 2023 (edited) 26 minut temu, Andrzej Kowalczyk napisał(a): Hej Master. Udało mi się zrobić to co napisałeś... Natomiast dalej nie wiem jak przenieść aplikacje na kartę sd. W ustawieniach aplikacji tego nie widzę... Nie mam czegoś takiego jak "przenieś na kartę sd". A instalując nową aplikację również nie mam wyboru czy apka ma być zainstalowana na telefonie czy karcie sd. zobacz tutaj jak jakiś typ tłumaczy 🙃 ja u siebie nie mam jak tego sprawdzić bo nie mam karty sd ... https://youtu.be/3WUvTN3E6n4 zerknij też ewentualnie tutaj https://mobiletrans.wondershare.com/xiaomi/move-apps-to-sd-card-xiaomi.html Edited October 21, 2023 by Master
Question
Andrzej Kowalczyk
Witam wszystkich!
W związku z kończącym się miejscem na moim Xiaomi 10s 64GB chciałem coś zrobić aby w tej pamięci wewnętrznej znalazło się trochę więcej miejsca.
Mając w ręku telefon innej marki - nie ma problemu z przenoszeniem niektórych aplikacji na kartę SD.
W moim telefonie, wydaje mi się, że jest to niemożliwe.
Niby w internecie są opisane takie czynności bez większego problemu.
Może jakiś inny jestem, albo nie umiem, ale nie znalazłem takiej funkcji w moim telefonie.
Wchodzę po kolei w każdą aplikację i przy każdej aplikacji nie ma czegoś takiego jak "przenieś na kartę sd"
Proszę o podpowiedzi co mam zrobić, aby tej pamięci wewnętrznej nie zjadały mi aplikacje, których po prostu potrzebuje.
Pozdrawiam.
5 answers to this question
Recommended Posts