Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podpowiecie jak skonfigurować nr alarmowy? Po wprowadzeniu w formacie 9cio cyfrowym lub poprzedzonym kodem kraju jest komunikat "Nie można nawiązać połączenia" Mimo iż ten sam numer może do mnie dzwonić a ja mogę na niego oddzwonić z historii połączeń. Co jest nie tak?

Opublikowano (edytowane)

Co uprawnienia? Możesz dokładniej wyjaśnić.

W aplikacji w telefonie podczas próby połączenia z numerem alarmowym przez zegarek pojawia się komunikat "Aby dzwonić wybierz prawidłowy numer".

Edytowane przez Michal Jackson
Opublikowano

Sprawdziłem u siebie z ciekawości, wpisane 9 cyfr na mobile ,, przyjęło numer i działa po wybraniu przyciskiem. Więc może problem jest u ciebie z jakimś konkretnym numerem, próbowałeś inne? Sprawdź sobie w ustawieniach androida dla apki Mi fitness czy masz przyznane wszystkie wymagane uprawnienia

Opublikowano

Nie koniecznie to musi być problem z zegarkiem, może być z apką. Przed wysłaniem ja bym zrobił factory w zegarku a jak nie pomoże to reset apki i wszystko od zera skonfigurować

Opublikowano
W dniu 20.10.2023 o 23:28, zeno55 napisał(a):

Nie koniecznie to musi być problem z zegarkiem, może być z apką. Przed wysłaniem ja bym zrobił factory w zegarku a jak nie pomoże to reset apki i wszystko od zera skonfigurować

Zrobiłem reset watcha oraz apki nie pomogło. Ale... przypadkiem wpadłem co jest u mnie nie tak. I to jest ciekawostka. :)

Zastanawiam się tylko czy to wina softu w zegarku czy apce. Mianowicie zmieniłem numer alarmowy telefonu i w miejsce dotychczasowego żony (Ola) wpisałem córki wraz z nazwą kontaktu (Matylda) tym razem zegarek wykonał połączenie a nad numerem wyświetliła się nazwa kontaktu "lda", wróciłem ponownie do numeru żony przesuwając nazwę kontaktu o 4ry spacje i załapał dzwoniąc wyświetlając poprawnie pełną nazwę kontaktu.

Wniosek: zegarek traktuje pierwsze cztery pola w Nazwie kontaktu alarmowego w Mi Fitness jako dalszy ciąg numeru, stąd komunikat "Nie można nawiązać połączenia. Wybierz prawidłowy numer".

P.S W pierwotnej błędnej konfiguracji numeru alarmowego gdy miałem wprowadzony kontakt żony w telefonie mignął szybko komunikat nieprawidłowy kod USSD czy coś takiego. Wg mnie to na bank wina softu. Ogólnie mi to jakoś nie przeszkadza ale na pewno watch nie pracuje as designed.

Opublikowano

Wniosek: zegarek traktuje pierwsze cztery pola w Nazwie kontaktu alarmowego w Mi Fitness jako dalszy ciąg numeru, stąd komunikat "Nie można nawiązać połączenia. Wybierz prawidłowy numer".

Moim zdaniem nie do końca tak jest, numer to jedno nazwa to drugie. U mnie takiego problemu nie ma, dzwoni zawsze prawidłowo na wpisany numer, jedynie jak napisałeś obcina 4 pierwsze litery w nazwie kontaktu ale po dodaniu tych 4 spacji na początku jest gites
Opublikowano

Jest tak jak napisałem. 4 pierwsze znaki poza spacją w polu Nazwa wywalają format numeru telefonu co doprowadza do błędu połączenia. Tylko wprowadzenie tam 4ch spacji umożliwia prawidłowe skonfigurowanie numeru alarmowego i możliwości dzwonienia.

• Thanks 1