Damian B. Opublikowano 9 Października 2023 Opublikowano 9 Października 2023 Hej. Mam pytanie dotyczące modelu 13 t pro. Posiadam go jeden dzień i wszystko było w porządku, do momentu kiedy nie wyszedłem na zewnątrz (13 stopni Celsjusza) chciałem zrobić zdjęcie i okazało się, że obiektyw aparatu jest całkowicie zaparowany. Zdjęcia oczywiście nie da się zrobić. Po powrocie do domu zaparowanie znika. Czy u Was też jest ten problem? Żeby sprawdzić, czy to nie różnica temp, używałem aparatu ponad 20 min na zewn. Niestety zaparowanie nie znika, jest mniejsze lub większe ale ciągle jest. Wziąłem swojego starszego Xiaomi 11 i tu nie ma żadnego problemu ani żadnej pary.
Arko Coffie Opublikowano 16 Października 2023 Opublikowano 16 Października 2023 Witam, w dniu dzisiejszym kurier dostarczył mi 13t Pro - wszystko byłoby super, gdyby właśnie nie kondensacja pary pod jednym z aparatów. Identyczna sytuacja jak u Ciebie. Po pewnym czasie, gdy temperatura jest stabilna kondensacja sama znika. Przesiadka z Mi 10t Pro, w którym taki problem nie występował.
Damian B. Opublikowano 13 Listopada 2023 Autor Opublikowano 13 Listopada 2023 Powiedz, poradziłeś sobie jakoś z problemem parowania? U mnie Xiaomi wymienił tel na nowy egzemplarz, ale niestety dzieje się to samo. W dniu 16.10.2023 o 20:25, Arko Coffie napisał(a): Witam, w dniu dzisiejszym kurier dostarczył mi 13t Pro - wszystko byłoby super, gdyby właśnie nie kondensacja pary pod jednym z aparatów. Identyczna sytuacja jak u Ciebie. Po pewnym czasie, gdy temperatura jest stabilna kondensacja sama znika. Przesiadka z Mi 10t Pro, w którym taki problem nie występował. Powiedz, poradziłeś sobie jakoś z problemem parowania? U mnie Xiaomi wymienił tel na nowy egzemplarz, ale niestety dzieje się to samo.
Mark1991 Opublikowano 17 Listopada 2023 Opublikowano 17 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 13.11.2023 o 07:05, Damian B. napisał(a): Powiedz, poradziłeś sobie jakoś z problemem parowania? U mnie Xiaomi wymienił tel na nowy egzemplarz, ale niestety dzieje się to samo. Nic nie zrobisz poza ponownym oddaniem i próbą z kolejnym egzemplarzem albo żądaj zwrotu pieniędzy i kup coś innego. Telefon jest wodoszczelny więc wilgoć ze środka nie odparuje a największy paradoks jest taki, że mogą Ci w przyszłości odrzucić każdą reklamację bo jest mokry w środku. Ten model tak ma dosyć często, już w nie jednym miejscu czytałem o tym. Ponoć zdarza się to dużo częściej w 13T pro niż w 13T. Mało to poważne że telefon za 4k w oficjalnej dystrybucji jest fabrycznie mokry w środku. Ciekawe czy to jakaś wada z liquidem od chłodzenia czy coś spieprzono na etapie produkcji i zawilgotniały przy składaniu. Edytowane 17 Listopada 2023 przez Mark1991
anemusek Opublikowano 6 Stycznia 2024 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Jeśli to substancja z komory parowej to znaczy, ze komora jest uszkodzona.
marinero Opublikowano 12 Marca 2024 Opublikowano 12 Marca 2024 Zastanawiam się nad modelem 13T pro, jak jest z tym parowaniem aparatu ?? Dzieje się tak w każdym egzempalrzu ?? Widziałem na yt anglojęzyczny filmik i gościu zwracał wlaśnie uwagę zaparowany aparat.
ultimate Opublikowano 12 Marca 2024 Opublikowano 12 Marca 2024 @marinero ja tego nie mamWysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi