Skocz do zawartości

Xiaomi 12. Pytanie laika o aktualizacje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Niedawno zakupiłem Xiaomi 12 i mam pytanie o aktualizacje do MIUI 14. Ostatnia wersja do której mój telefon został zaktualizowany przez OTA to MIUI 13.0.24 Global. W internecie natomiast znajduję informacje, że już w styczniu Xiaomi zaczęło update'y do wersji 14 dla tego telefonu. Co mnie jeszcze bardziej dziwi, widzę posty osób które zaktualizowały swoje Xiaomi 12 przez OTA do wersji 14. Dlaczego w takim razie u mnie jest to niedostępne?

Czy może mi ktoś wyjaśnić w końcu jak to jest? Czemu mój tel nie ma dostępnych dalszych aktualizacji? Czy są jakieś informacje kiedy dostaniemy MIUI 14?

Edytowane przez Rysiek66
Opublikowano
5 minut temu, Rysiek66 napisał(a):

są jakieś informacje kiedy dostaniemy MIUI 14?

A jakie masz oznaczenie literowe wersji Miui? Moze masz brandowany rom.

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

Widzę jednak, że na stronie którą podałeś ostatnia wersja to "tylko" V13.0.27.0 SLCEUXM, kolejne mają już oznaczenie TLCEUXM. Może tu jest problem? Czy mogę normalnie skorzystać z tej wersji TLC?

Opublikowano
1 minutę temu, Rysiek66 napisał(a):

Czy mogę normalnie skorzystać z tej wersji TLC?

T to nowszy Android 13, S to 12. Mozesz spróbować tą najnowszą. Najpierw spróbuj zmienic region na Szwajcarię, moze sam znajdzie.

• Thanks 1
Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc.

Po zmianie regionu, wyskoczyła mi aktualizacja do wersji 13.0.27.0 a po jej zainstalowaniu dostałem następną (która już się instaluje 🙂), do wersji 14.0.10. Póki co nie wiem czy na tym koniec czy po jej zainstalowaniu dostanę jeszcze następną.

👍

• Thanks 1
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Wybaczcie za odkop, ale mam ten sam problem. Po zmianie regionu na Szwajcarię telefon zaktualizował się do wersji 13.0.27.0 i niestety to tyle. Jakieś pomysły? Szukam obecnie ręcznych aktualizacji, ale wszystko odrzuca póki co.