Skocz do zawartości
  • 0

Jak zmienić oficjalny rom

Pytanie

Opublikowano

Cześć. Proszę o pomoc w takiej sprawie. Mam telefon w wersji global a chcę zainstalować rom też oficjalny ale indonesia. Czy można to zrobić bez odblokowania bootloadera? Zależy mi żeby nowy rom miał również zablokowany bootloader żeby działały aplikacje bankowe bez zbędnych dodatkowych operacji magisk itd. Czy też muszę najpierw odblokować bootloader, włączyć odblokowanie oem oraz debugowanie USB i wtedy bez problemu zainstalować i zablokować spowrotem przez miflash?

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Monika Staszewska napisał(a):

Cześć. Proszę o pomoc w takiej sprawie. Mam telefon w wersji global a chcę zainstalować rom też oficjalny ale indonesia. Czy można to zrobić bez odblokowania bootloadera? Zależy mi żeby nowy rom miał również zablokowany bootloader żeby działały aplikacje bankowe bez zbędnych dodatkowych operacji magisk itd. Czy też muszę najpierw odblokować bootloader, włączyć odblokowanie oem oraz debugowanie USB i wtedy bez problemu zainstalować i zablokować spowrotem przez miflash?

poczytaj np. tutaj ...

https://en.mohamedovic.com/how-to-install-xiaomi-eu-in-id-roms-instead-of-global/

można to zrobić nawet bez podłączania fona do kompa ...

jak powyższe z jakiegoś powodu się nie uda to zostanie odblokowanie bootloadera miunlockiem (trzeba poczekać trochę na zgodę ) i wrzucenie romu przez miflasha ... potem bootloadera można zablokować jeśli będzie taka konieczność (na ponowne odblokowanie nie trzeba już czekać)

możesz też zerknąć na archiwalny wątek na tym forum - dotyczy tego co pisałaś ...

Edytowane przez Master