Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z systemowym launcherem MIUI na telefonie Redmi 2 LTE.

Telefon zakupiłem dla swojej rodzicielki i jako, że miała ona na początku problem z korzystaniem z telefonu na domyślnych ustawieniach (język był w głównej mierze angielski), pomogłem jej instalując parę wspomagających aplikacji (Nova Launcher, Textra, TruePhone) i starałem się wyrzucić chińskie gównoapki. 

Jednak zdaje mi się, ze w tym ferworze walki usunąłem także systemowy launcher, massanger i dialer ponieważ, teraz po aktualizacji do MIUI 5.8.20, nie ma już żadnego domyślnego Launchera/Telefonu/Wiadomości do wyboru, a są jedynie ww. aplikacje :/ Przed aktualizacją do wyboru był jeszcze archaiczny launcher jak na zdjęciu.

Dodam, że belka górna też ma inny wygląd, jedynie zmienia się kiedy się ją rozsunie. Wygląd ustawień systemowych jest ok.

Jest jakaś opcja, żeby wrócić do systemowych aplikacji, kiedy teraz system jest w pełni spolszczony?

Wygląd archaicznego launchera:

Mqpjq33.jpg

Wygląd górnej belki (nova launcher):

wBbgQGy.jpg

Jak się rozwinie, jest ok:

WOe8QkA.jpg

Wybór launcherów:

GF0qVJO.jpg

Opublikowano

A nie wystarczy po prostu wgrać bez żadnego wipe paczkę z MIUIPolska? To czego brakuje, powinno się dodać i później tylko zmienić na MiHome.

A jak nie, to na czysto wgrywać ROM. Wtedy już musi.

• Like 1
Opublikowano

Włączyłeś lite mode.

Wgraj MIUI Polska i zrób wipe user data w Recovery. Najlepiej bez wchodzenia do systemu, bo może złapać bootlopa. W MIUI Polska nie ma lite mode, a w bazie danych zostanie ustawienie, że ma się w nim uruchomić.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...