Skocz do zawartości
  • 0

Mi4 a moze...

PurpleHaze

Pytanie

Opublikowano

Dzień dobry 

To mój pierwszy post na forum, więc chciałem się ładnie przywitać :)

Do rzeczy.

Zastanawiam się nad kupnem Mi4, prześledziłem forum, zapoznałem się z opiniami i w sumie jestem (byłem?) zdecydowany, ale...

... ale zacząłem się zastanawiać czy moze nie poczekać jednak na model Mi5? 

Ptaszki ćwierkały że teoretycznie powinien się pojawić pod koniec roku. Sęk w tym, że przebąkuje się jednak o przyszłym roku. 

Obecnie mam nexusa 4 od ponad 2 lata. Powoli telefon zaczyna sie zawieszać, bateria to już możę 60% tego co było po zakupie itp itd. Na upartego jestem w stanie poczekać te pare miesięcy żeby kupić coś nowego. 

Tylko tu właśnie moje pytanie, czy ma to sens?

Czy nie lepiej kupić Mi4 (3gb/16/wcdma) zamiast czekać na mi5, który może być a nie musi w tym roku. Plus w bonusie ceny przedpremierowe i takie w sumie, zastanawianie się, co by było gdyby...

Mieszkam w dużym mieście ale nie potrzebuje by telefon robil za punkto dostepowy i transferow XGB. Korzystam normalnie z netu w abonamencie i te 3gb/miesiac są dla mnie wystarczające. Stad moje przekonanie, że LTE jest mi zbędne. Do muzyki używam przenośnego odtwarzacza, a mojego obecnego nexusa z 16GB nie bylem w stanie nigdy zapelnić "pod korek".

Brałbym więc jak pisałem wersję 3/16/wcdma chyba najlepiej dostepną białą. Troche mi ten biały nie leży, ale nie znalazłem nigdzie dostepnej czarnej.

Do tego szkło polecane na forum i drewniane plecki.

Ktoś może mnie popchnąć w kierunku decyzji, a może odradzić?

Dziękuję.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Na Mi5 na razie nie ma co czekać, z tego co "ptaszki ćwierkają" Mi5 w tym roku się nie pojawi, a zamiast niego będzie Mi4c, ciut mocniejszy procek od zwykłej Mi4 i na tym się raczej różnice kończą :P. Jeżeli potrzebujesz wydajnego procesora pod gry to może warto poczekać na Mi4c, ale jeżeli snap 801 wystarczy Ci do wszystkiego to brałbym Mi4 :P

• 0
Opublikowano (edytowane)

Ewentualnie brać Mi Note ( ͡° ͜ʖ ͡° )

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Eru
  • 0
Opublikowano

Ewentualnie brać Mi Note ( ͡° ͜ʖ ͡° )

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

Zapomniałem dopisać, że ja mam ręce przystosowane do zbierania kartofli, a nie do gry na fortepianie. Wiecie grube, miesiste i krótkie palce, wiec te 5" to jest optimum.

Próbowałem bawić się galaxy note 2 żeby sprawdzić wymiarowo jak będzie z obsługą i ogólnie noszeniem telefonu w kieszeni w pracy. I to jednak nie to, za duży.

Dziękuję za odpowiedzi :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...