lufa9999 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Witam. Posiadam telefon Mi 10T Lite. W sumie jest fajny ale nie posiada funkcji AOD. Wcześniej miałem Poco i miał tą funkcję i bardzo przyzwyczaiłem się do niej. Teraz mi jej brakuje. Może mi ktoś polecić jakąś dobrą apkę do tej funkcji? 1
wojted Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Telefon MI 10T Lite ma wyświetlacz IPS a nie Amoled. Dlatego nie masz AOD. Twój wyświetlacz musiałby być cały czas włączony żeby coś takiego wyświetlać.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, lufa9999 napisał(a): Czyli szkoda baterii? widzisz - apki do tego są - można to bez problemu znaleźć i wrzucić - ale tak jak napisałeś - tu chodzi właśnie o ta baterie ... oledy i LCD (czyli też ips) to zupełnie inne technologie - w Oledach każdy piksel może świecić osobno i każdy jeden może być całkowicie wygaszony - a w LCD (też IPS) ekran jest podświetlony cały - nawet jak masz całkowitą czerń ... czyli w trybie AOD będzie dużo wyższe zużycie energii ... ale jeśli dasz radę z tym żyć i częste doładowanie Ci nie przeszkadza to można się tym pobawić ... https://m.apkpure.com/always-on-display-ips-screen/com.superamoledalwaysondisplay.alwaysondisplay.ipsscreen daj znać jak to wygląda w praktyce 🙃 Edytowane 8 Sierpnia 2023 przez Master
wyzwolenia Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 W dniu 8.08.2023 o 07:16, wojted napisał(a): Telefon MI 10T Lite ma wyświetlacz IPS a nie Amoled. Dlatego nie masz AOD. Twój wyświetlacz musiałby być cały czas włączony żeby coś takiego wyświetlać. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Mimo ze wiele telefonow ma Amoled (np. Mi 11/12 lite) to AOD nie jest prawdziwym AOD jak to bylo na przyklad w Mi9t. Mimo ze amoled to AOD wylacza i tak ekran po 10 sekundach - wiec uzytecznosc jest marna bo nie taka byla idea. Mozna to oczywiscie obejsc robiac jak na wideo - lecz nie wiem jaki to ma wplyw na baterie:
wojted Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 @wyzwolenia Nie wiem jak jest w innych modelach ale u mnie w Poco F3 AOD mam włączone cały czas.Mój kolega kupił niedawno jakąś Motorolę za ~ 1200 zł z ekranem Amoled i tam faktycznie nie ma aod wcale. Trzeba więc ten temat sprawdzać przed zakupem.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
wyzwolenia Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 F3 jest dosc stara wiec moze dlatego. Inne nowe poco np. x5 ma AOD 10 sec
Master Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) 19 minut temu, wyzwolenia napisał(a): F3 jest dosc stara wiec moze dlatego. Inne nowe poco np. x5 ma AOD 10 sec mi 11 też ma bardzo krótko ... też 10 sekund ... po zablokowaniu ekranu a pojawia się tylko znowu na krótko jak przyjdzie jakieś powiadomienie ... w sumie idzie się przyzwyczaić bo wystarczy dotknąć ekranu żeby się pojawiło - w sumie nawet nie zwraca się na to uwagi - ale w ustawieniach można włączyć żeby było cały czas jak ktoś musi patrzeć na ekran non stop 🙃 Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Master
wyzwolenia Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) 57 minut temu, Master napisał(a): mi 11 też ma bardzo krótko ... też 10 sekund ... po zablokowaniu ekranu a pojawia się tylko znowu na krótko jak przyjdzie jakieś powiadomienie ... w sumie idzie się przyzwyczaić bo wystarczy dotknąć ekranu żeby się pojawiło - w sumie nawet nie zwraca się na to uwagi - ale w ustawieniach można włączyć żeby było cały czas jak ktoś musi patrzeć na ekran non stop 🙃 Czyli chyba tylko flagowce Mi to tylko jeszcze maja - ta opcje. W mi 11 lite oraz Mi 12 lite juz nie da sie tak jak screen - tylko 10 sek jest. Wkurza mnie akurat to ze musze klikac - latwiej rzucic okiem niz klikac, a nie chodzi tu o non stop patrzenie lecz glupie non stop klikanie . Rozwiazanie dalem wyzej jako YT, lecz nie wiadomo ile to pochlonie wiecej baterii bo z tym ustawiniem moze byc cos jeszcze a nie tylko AOD. Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez wyzwolenia
Master Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 13 minut temu, wyzwolenia napisał(a): Czyli chyba tylko flagowce Mi to tylko jeszcze maja - ta opcje. W mi 11 lite oraz Mi 12 lite juz nie da sie tak jak screen - tylko 10 sek jest. Wkurza mnie akurat to ze musze klikac - latwiej rzucic okiem niz klikac, a nie chodzi tu o non stop patrzenie lecz glupie non stop klikanie . Rozwiazanie dalem wyzej jako YT, lecz nie wiadomo ile to pochlonie wiecej baterii bo z tym ustawiniem moze byc cos jeszcze a nie tylko AOD. no tak to działa ... można kombinować już tylko z dodatkowymi apkami ... ogólnie ciekawy temat ten AOD ... a czemu nie dają tej opcji zawsze włączony w słabszych wariantach - to już tajemnica Xiaomi 🙃 w sumie trochę dziwne ... bo mając różne opcje do dyspozycji każdy by sobie ustawił jak mu pasuje i tyle ... w sumie to samo dotyczy ekranów IPSowych ... jak komuś nie przeszkadza większe zużycie baterii to czemu by nie korzystać ... no ale mamy jak mamy i jakoś z tym żyjemy 🙃
wyzwolenia Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 moze falgowce maja lepszego amoleda - on wytrzyma te 2 lata. A seria tansza juz nie? Mam mi9t i mimo iz ma kilka ladnych lat to jego amoled jest zdecydowanie "ladniejszy jesli chodzi o kolory" niz w nowszych mi11lite/12lite. I nie trzeba wlasnie programow do tego - dalem rozwiazanie jak zrobic to wlasnie w czystym miui. Patrz wyzej
Lot12 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Można jeszcze zmienić rom. Mi 11 lite 5g MIUI Polska . AOD działa cały czas
Master Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, wyzwolenia napisał(a): moze falgowce maja lepszego amoleda - on wytrzyma te 2 lata. A seria tansza juz nie? Mam mi9t i mimo iz ma kilka ladnych lat to jego amoled jest zdecydowanie "ladniejszy jesli chodzi o kolory" niz w nowszych mi11lite/12lite. I nie trzeba wlasnie programow do tego - dalem rozwiazanie jak zrobic to wlasnie w czystym miui. Patrz wyzej w "czystym miui" to masz na myśli globala czy China? może w globalu nie ma tej funkcji o której piszemy ... tzn. AOD always on ... miui polska bazuje na romie chińskim stąd też mogą być różnice w dostępnej funkcjonalności - a biorąc pod uwagę to co napisał załogant powyżej właśnie na to by wychodziło ... 🙃 Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Master
kris68 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Z ciekawości na moim RN 12 5G zainstalowałem wczoraj aplikację AOA, podobną do opisywanej i przez noc zjadło 24% baterii. Podziękowałem..... 1
wyzwolenia Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 12 godzin temu, Master napisał(a): w "czystym miui" to masz na myśli globala czy China? może w globalu nie ma tej funkcji o której piszemy ... tzn. AOD always on ... miui polska bazuje na romie chińskim stąd też mogą być różnice w dostępnej funkcjonalności - a biorąc pod uwagę to co napisał załogant powyżej właśnie na to by wychodziło ... 🙃 Oczywiscie mam na mysli Global. Nie czytasz wiadomosci. Tu masz moja wiadomosc jak to zrobic. @kris68 - po co Ci apka? Patrz wyzej.
kris68 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 wyzwolenia racja mój błąd zwracam honor.
wyzwolenia Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 3 godziny temu, kris68 napisał(a): wyzwolenia racja mój błąd zwracam honor. spoczko nic sie nie stalo. Bedziesz testowac zużycie baterii po wlaczeniu? Jesli tak bardzo prosze podziel sie informacjami czy ma to wplyw bo nigdzie w sieci nie widze takich informacji. Twoj telefon ma Amoleda
kris68 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Tamta aplikacja wcinała baterię jak smok, a to, co się od początku włączało, jakaś aureola mnie dobijała, wreszcie teraz zacząłem grzebać i ustawiłem zegar cyfrowy. Zużycia baterii na razie nie zauważyłem.
wyzwolenia Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, kris68 napisał(a): Tamta aplikacja wcinała baterię jak smok, a to, co się od początku włączało, jakaś aureola mnie dobijała, wreszcie teraz zacząłem grzebać i ustawiłem zegar cyfrowy. Zużycia baterii na razie nie zauważyłem. oooo to jest szansa ze to bedzie idealne rozwiaznie dla telefonow z okrojonym AOD
michal01 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Ja rozwiązałem to inaczej, ustawiłem czarny obraz i wyświetlają się tylko ikony powiadomień jak się jakieś pojawią, nic poza tym.Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi