Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem ze swoim POCO F3 mianowicie nie chce mi się łączyć z sieciami 2g i 3g. Jeśli wymuszę połączenie to nie da się dzwonić ani pisać żadnego sms-a, dodatkowo wszystkie partycje są zabezpieczone przed zapisem więc nie mogę usunąć folderu "modemst" z poradnika jaki znalazłem w necie, podobno pomaga. Nie mogę zainstalować TWRP podaje komunikat, że partycja zabezpieczona przed zapisem, dodam że da się uruchomić TWRP przez adb ale nie idzie zainstalować.

Opublikowano
23 godziny temu, Netoper napisał(a):

Jaki operator?
Sprawdź kartę w innym telefonie.
BL masz odblokowany?

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Karty działają, bootloader odblokowany bo wgrywałem TWRP którego potem nie mogę zainstalować.

Opublikowano

To że wgrywałeś TWRP którego nie możesz zainstalować (sprzeczność jakaś) nie oznacza że masz odblokowany bootloader,
Po restarcie telefonu masz przy starcie widok otwartej kłódki?
Jaki masz rom? Może wystarczy wgrać plik modemu z globala.
Operator polski i w Polsce te problemy?
To jest nowy telefon? Nagle to się stało?
Nie masz przypadkiem zamiast ipv4 konfiguracji na ipv6?

084cf4715f82e224ae35bcdf0be1d548.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, Netoper napisał(a):

To że wgrywałeś TWRP którego nie możesz zainstalować (sprzeczność jakaś) nie oznacza że masz odblokowany bootloader,
Po restarcie telefonu masz przy starcie widok otwartej kłódki?
Jaki masz rom? Może wystarczy wgrać plik modemu z globala.
Operator polski i w Polsce te problemy?
To jest nowy telefon? Nagle to się stało?
Nie masz przypadkiem zamiast ipv4 konfiguracji na ipv6?

084cf4715f82e224ae35bcdf0be1d548.jpg

Mam odblokowany bo wcześniej instalowałem inne roomy bo myślałem, że to pomoże ale niestety nie nadpisuje tych folderów które za to odpowiadają.

Teraz, mirkos4 napisał(a):

Mam odblokowany bo wcześniej instalowałem inne roomy bo myślałem, że to pomoże ale niestety nie nadpisuje tych folderów które za to odpowiadają. Tak operator polski, żadna z sieci nie działa, room 

IMG_20230729_105851.jpg

Opublikowano

Jak to nie nadpisuje? Jak wgrywasz rom przez miflash no to telefon jest wyczyszczony jak z fabryki.

Opublikowano
Godzinę temu, Netoper napisał(a):

no to telefon jest wyczyszczony jak z fabryki.

Jak uszkodzona partycja efs to miflash jej nie naprawi. Niech kolega sprawdzi czy ma numery IMEI.

Opublikowano
W dniu 29.07.2023 o 12:38, FromWP napisał(a):

Jak uszkodzona partycja efs to miflash jej nie naprawi. Niech kolega sprawdzi czy ma numery IMEI.

123.thumb.jpg.5b72c8eb625fee8b4d48ea5c5f74d81e.jpg

Opublikowano

@mirkos4podeslesz link do tego tutoriala z usuwaniem folderu modemst? 

Mam ten sam problem z tym telefonem od momentu wyłączenia sieci 3g w tmobile- nie łapie zasięgu Volte i jednocześnie nie mogę dzwonić ani odbierać połączeń w 2g

Serwis gwarancyjny wymienil płytę główną i jakieś inne części bez rezultatu i obecnie po 4 reklamacji twierdzą że jest ok, ale nadal nie działa - moim zdaniem problem z softem jakiś. Telefon z polskiej dystrybucji ROM global

Testowane na 3 różnych kartach SIM które w innym telefonie (np. mi 11 lite) działają bezproblemowo

Ewentualnie może ktoś ma inny pomysł na to?