Skocz do zawartości

Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 - MIUI 14 Polska/Xiaomi.eu stabilne - V14.0.21.0.TMRCNXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji dla telefonu Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 (nazwa kodowa marble).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MARBLE_V14.0.21.0.TMRCNXM_v14-13.zip/downloadhttps://androidfilehost.com/?fid=10620683726822065200

ROM można zainstalować zarówno poprzez recovery, jak i przez Fastboot - poradnik tutaj.

Proszę o kulturalną dyskusję, dotyczącą przede wszystkim tematyki tego wątku.

Opublikowano (edytowane)

Tak btw. Z której wersji recovery korzystacie? 7.7 7.8 czy 7.9?

EDIT: brakuje mi tu tych czterech ikonek m.in. skrótu do aplikacji. Da się jakoś to włączyć?

Twrp 7 7 znowu na końcu instalacji wywaliło errorami.

Screenshot_2023-07-12-13-08-44-722_com.miui.home.jpg

EDIT2: drugi zrzut z redmi note 10 pro

O ile dobrze pamiętam poprzednia wersja (20) miała te cztery skróty a w wersji najnowszej nie ma tego.

Screenshot_2023-07-12-13-44-00-929_com.miui.home.jpg

Edytowane przez lee
Dodano EDIT, EDIT2
Opublikowano
8 godzin temu, lee napisał(a):

EDIT: brakuje mi tu tych czterech ikonek m.in. skrótu do aplikacji. Da się jakoś to włączyć?

Niestety nie. Xiaomi usunęło tę opcję w ostatniej aktualizacji systemowego launchera na becie, na stable z czasem (jak widać już teraz) będzie podobnie.

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Niestety nie. Xiaomi usunęło tę opcję w ostatniej aktualizacji systemowego launchera na becie, na stable z czasem (jak widać już teraz) będzie podobnie.

Aha. No to podjęli "dobrą" decyzję. 

Na początku po aktualizacji myślałem że się coś źle zaktualizowało a tu takie niespodzianki.