Skocz do zawartości
  • 0

Grubość czcionki

Pytanie

Opublikowano

Mam problem. Zmieniłem przy konfiguracji telefonu(Redmi 12 , Miui 14) grubość czcionki i tego nigdzie nie mogę znaleźć , znajduje tylko w ustawieniach rozmiar i czcionkę . W internecie mnóstwo jest informacji na temat zmiany czcionki ale nikt nie wspomina jak zmienić grubość tekstu. Telefon to potrafi ale gdzie to znaleźć to nie mam bladego pojęcia.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Niestety nie o to chodzi . Podczas konfiguracji pokierowanej przez system była opcja pogrubienia i wielkości czcionki i o ile whcodząc w te ustawienia które mi pokazałeś (wchodziłem już tam wcześniej), wykorzystując tą opcję, nie spowodowało to zmiany grubości czcionki . Nie będę robił screena bo wykorzystam Twój screen .
Masz tam kategorie CZIONKA a w niej opcje "Czcionka" i "Rozmiar tekstu" . U Ciebie sama nazwa kategorii w Twoim przypadku nie jest pogrubiona u mnie zaś to wygląda inaczej. Kategorie CZCIONKA I SYSTEM masz normalne , a właśnie na to chcę zmienić. Dla jaśności zanim przeprowadziłem konfigurację która mi wyskoczyła w powiadomieniach , wszystko wyglądało tak jak na Twoim screenie. 

Jednak wyśle screena dla jasności

Screenshot_2023-06-17-13-08-26-812_com.android.settings.jpg

Screenshot_2023-06-17-13-11-43-026_com.android.settings.jpg

Edytowane przez Bongos90