wzr1one Opublikowano 14 Czerwca 2023 Opublikowano 14 Czerwca 2023 Cześć, mam telefon MI 11 Lite 5g. Zaktualizowałem dziś go do wersji 14.0.9.0. Na początku wszystko działało dobrze (przynajmniej tak zauważyłem), następnie zmieniłem region na USA (żeby nie było ograniczeń bluetooth). Na ten moment nikt nie może się do mnie dodzwonić oraz nie mam danych mobilnych. Ja dzwonić mogę bez problemu. Wygląda jakby telefon się zwiesił w jakiś sposób. Restartowałem z 10 razy, zmieniałem region z powrotem na PL, resetowałem ustawienia kart sim, uruchamiałem telefon w trybie awaryjnym. W środku mam 2 karty sim, więc w teorii nie jest to awaria jednej sieci. Czy mogę drugi raz zainstalować aktualizację lub zrobić jakoś rollback do działającej wersji? Co mogę zrobić, aby zadziałało :<
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Czerwca 2023 Opublikowano 14 Czerwca 2023 15 minut temu, wzr1one napisał(a): Czy mogę drugi raz zainstalować aktualizację lub zrobić jakoś rollback do działającej wersji? Rollbacku zrobić nie możesz bez zrobienia wipe data. Zainstalować drugi raz aktualizację możesz bez problemu.
wzr1one Opublikowano 14 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2023 2 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Rollbacku zrobić nie możesz bez zrobienia wipe data. Zainstalować drugi raz aktualizację możesz bez problemu. Cholera, wychodzi na to że chyba jest problem jednak z siecią w Stargardzie bo internet na routerze T-Mobile też nie działa
wzr1one Opublikowano 15 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2023 Wracam do tematu. Okazało się że w promieniu 300 metrów od domu nie miałem sieci, problem z BTS'ami a nie z telefonem Temat do zamknięcia!
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Czerwca 2023 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi