Piotrek1988 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Witajcie, w TWRP nie widzi mi plików które wrzucam na telefon, w poziomie sdcard jest kilka folderów których nie ma na telefonie i nic poza tym. Po podpięciu telefonu do laptopa przy włączonym TWRP też widać tylko te foldery. Zamieszczam zdjęcie co wyskakuje. Przekopuje już spory czas internet za rozwiązaniem, ale bez powodzenia. Może coś podpowiecie ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Czerwca 2023 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Musisz zaktualizować TWRP. Masz jakąś starą wersję, która nie odszyfrowuje danych.
Natalia Żurek Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 A moglibyście mi jak blondynce powiedzieć jak zaktualizować to twrp? Też sobie z tym nie radzę w moim 13 pro. Nie mogę zrobić aktualizacji hyperos, bo nie widzi pliku instalki i w ogóle pokazuje 0mb plików.
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Lutego 2024 Opublikowano 5 Lutego 2024 Musisz na pewno ściągnąć obraz (linkuję do Xiaomi 13 Pro): https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/nuwa/twrp-3.7.1_12-v8.5_A14-nuwa-skkk.img/download. Jeśli nie masz na komputerze narzędzi platform-tools, to też musisz je ściągnąć i rozpakować: https://developer.android.com/tools/releases/platform-tools. Po rozpakowaniu drugiej paczki otwórz folder z platform-tools i przenieś do niego pobrany wcześniej obraz TWRP. Folder będzie wyglądać mniej więcej tak. Uruchom TWRP, zignoruj komunikat o haśle klikając Cancel/Anuluj, podłącz telefon do komputera. W folderze z platform-tools zrób ctrl+shift+prawy przycisk myszy > kliknij to co zaznaczone na screenie. W wierszu poleceń, które się otworzy, wpisz cmd i zatwierdź. Sprawdź, czy komputer wykrywa telefon, komendą adb devices. Poprawny rezultat będzie wyglądać mniej więcej tak. Potem wpisz adb push nazwa_pliku_z_twrp.img /tmp/ i zatwierdź. Nazwę pliku możesz uzupełnić klawiszem Tab (wpisz początek i potem wciśnij). Przeniosłaś właśnie obraz do telefonu. Teraz na telefonie wejdź w Instaluj/Install > kliknij Instaluj obraz > przechodzisz do katalogu tmp i w nim wybierasz obraz TWRP. W wyborze partycji wybierz recovery i zaznacz opcję instalacji na oba sloty. Przesuń suwak. Uruchomienie nowego recovery - powrót do głównego menu, Restart > Recovery.
wello Opublikowano 30 Maja 2024 Opublikowano 30 Maja 2024 Trochę odkopię. Ja tak miałem, gdy wcześniej w TWRP ustawiłem kod (wzór na ekranie podczas uruchamiania TWRP) i zapomniałem, że go ustawiłem. Po kilku miesiącach jak aktualizowałem soft to podczas logowania i pytania o wzór dawałem anuluj i normalnie wchodziło mi do programu. Wówczas też miałem zaszyfrowane nazwy plików jak Ty na screenie. Po kilku logowaniach kapnąłem się, że wzór ustawiłem do szyfrowania i gdy go wprowadziłem, to zamiast zakodowanych nazw miałem już normalne.
Rekomendowane odpowiedzi