Skocz do zawartości
  • 0

Najlepszy sposób na backup?

Pytanie

Opublikowano

Z racji tego, że po aktualizacji Note 10 pro baterię wykańcza w niecały dzień, chcę zmienić rom. Przy okazji odblokować bootloader itp.

Proszę o odpowiedź, jaki sposób backupu jest najlepszy i pozwoli na to, aby zachować jak najwięcej tj- ustawienia telefonu, wygląd miui, widżety, pozycje ikon, zainstalowane aplikacje itp. (pliki i zdjęcia nieistotne).

Lepiej przez konto miui, komputerem czy jak?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

No ale jaki masz Rom i na jaki chcesz zmienić rom?

Jak masz Global i chcesz zmienić na xiaomieu to kopia nie zadziała. Inna struktura plików. A kopię najlepiej robić przez kopia zapasowa w ustawieniach telefonu.

Tylko ta kopia zadziała albo tylko na miui romach, albo na Mi Global i EEA Global.

• Like 1
  • 0
Opublikowano
59 minut temu, Bar.Tek napisał:

No ale jaki masz Rom i na jaki chcesz zmienić rom?

Jak masz Global i chcesz zmienić na xiaomieu to kopia nie zadziała. Inna struktura plików. A kopię najlepiej robić przez kopia zapasowa w ustawieniach telefonu.

Tylko ta kopia zadziała albo tylko na miui romach, albo na Mi Global i EEA Global.

O czyli dobrze, że zapytałem bo nie miałem o tym pojęcia.

Mam Global 14.0.2 na Note 10 pro i myślałem nad MIUI Polska.

Czyli w takim razie, jeżeli obecny mi nie pasuje i chcę korzystać z backupu ww ustawień pozostaje mi downgrade do poprzedniego Global, dobrze rozumiem?

• 0
Opublikowano

Jeśli masz wersje Mi Global, możesz zainstalować Równorzędną EEA jeśli taka jest dla twojego modelu. Ew starszą ale na tej samej wersji Androida. Chodzi  o to by uniknąć potem jakich problemów z romem wynikających z niepasującej konfiguracji, która została przywrócona z innego romu.

Jak chcesz Miuipolska to warto zainstalować na czysto i sobie skonfigurować. Potem robisz kopię i w razie W już masz.  Ja nieraz próbowałem przywrócić na globalu kopie aplikacji i niestety nie działa.

Co do ustawień systemu to nawet bym nie próbował.  Potem system będzie się sypał.

Poza tym miuipolska jest zbudowana na chińskiej wersji romu i nie jest kompatybilna z Globalem.  

• Like 1