mnkowalski Opublikowano 22 Maja 2023 Opublikowano 22 Maja 2023 Na ostatnim stabilnym romie oraz wersji Dev występuje problem z połączeniami , przy próbie wykonania połączenia wyskakuje komunikat sieć nie dostępna . Dodatkowo na chwilę znika zasięg sieci tak jakby tryb samolotowy . Romy instalowane na czysto z fastboot , zmieniane gniazdo karty sim , problem nie ustąpił . Loga nie posiadam z powodu powrotu na global - potrzebny m i był telefon
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Maja 2023 Opublikowano 22 Maja 2023 Teraz, mnkowalski napisał(a): Loga nie posiadam Bez loga nie rozwiążemy tego problemu.
mnkowalski Opublikowano 22 Maja 2023 Autor Opublikowano 22 Maja 2023 (edytowane) instaluję rom , wywołam błąd i zrobię loga po adb mam nawet pliki , cierpliwości - poświęcę się a raczej dane . Instaluje rom stabilny . 29 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Bez loga nie rozwiążemy tego problemu. a jak mam go dodać skoro ma 14 mb ? Edytowane 22 Maja 2023 przez mnkowalski nie ważny
mnkowalski Opublikowano 22 Maja 2023 Autor Opublikowano 22 Maja 2023 (edytowane) Dobra spakowałem rar-em i wysyłam Log log_mondrian_V14.0.24.0.TMNCNXM.rar 41 minut temu, mnkowalski napisał: instaluję rom , wywołam błąd i zrobię loga po adb mam nawet pliki , cierpliwości - poświęcę się a raczej dane . Instaluje rom stabilny . Taka ciekawostka , przy wyborze sieci czy to 5g czy 3g czy 2g nie reaguje na to . Tzn nie zmienia sieci , w ustawieniach jest wybrana prawidłowo a na wyświetlaczu i tak jest 5g lub lte plus . Tyle zauważyłem wcześniej . Dodałem drugi log , tu próbowałem zmienić sieć z LTE na 2g i 3g i wyskakiwał podobny błąd w parze z innym - zobaczcie sami . Czas wracać na stock do momentu uporania się z błędem . Dajcie znać jak coś odkryjecie . 2log_mondrian_V14.0.24.0.TMNCNXM.rar Edytowane 22 Maja 2023 przez mnkowalski
fk4mil Opublikowano 24 Maja 2023 Opublikowano 24 Maja 2023 (edytowane) Potwierdzam wystepowanie tego problemu na wersji 14.0.23.5.15.DEV. Przelaczniki typu sieci nie dzialaja. Po braku opcji zadzwonienia, przy natychmiastowej probie kolejnego polaczenia otrzymuje nastepujacy komunikat (foto), dziwne jest to ze polaczenie jest nawiazywany odbiorca otrzymuje polaczenie przychodzace. Co moze naprowadzic na rozwiazanie problemu polaczenia przez VoLTE i VoWiFi leca, gdy telefon zrzuca do H/2G brak opcji wykonania polaczenia Edytowane 24 Maja 2023 przez fk4mil
mnkowalski Opublikowano 24 Maja 2023 Autor Opublikowano 24 Maja 2023 4 godziny temu, fk4mil napisał: Potwierdzam wystepowanie tego problemu na wersji 14.0.23.5.15.DEV. Przelaczniki typu sieci nie dzialaja. Po braku opcji zadzwonienia, przy natychmiastowej probie kolejnego polaczenia otrzymuje nastepujacy komunikat (foto), dziwne jest to ze polaczenie jest nawiazywany odbiorca otrzymuje polaczenie przychodzace. Co moze naprowadzic na rozwiazanie problemu polaczenia przez VoLTE i VoWiFi leca, gdy telefon zrzuca do H/2G brak opcji wykonania polaczenia Zrób Log i wstaw na forum , więcej logów to większa szansa na ogarnięcie problemu , wstaw na forum lub jest też grupa na telegramie gdzie jest też Nasz kolega forumowy Kacper . Pozdro .
fk4mil Opublikowano 24 Maja 2023 Opublikowano 24 Maja 2023 (edytowane) 41 minut temu, mnkowalski napisał(a): Zrób Log i wstaw na forum , więcej logów to większa szansa na ogarnięcie problemu kroki dla t-mobile: udane połączenie przez VOLTE dezaktywacja Volte próba połączenia utrata sygnału komunikat z foto wcześniej. log_mondrian_V14.0.23.5.15.DEV.zip Edytowane 24 Maja 2023 przez fk4mil
mnkowalski Opublikowano 24 Maja 2023 Autor Opublikowano 24 Maja 2023 Dziękuję za wstawienie loga i reakcję bo niektórzy widzą problem a nic nie robią z użytkowników . Teraz trzymamy kciuki za grupę żeby zidentyfikowała problem . 1
pawelt Opublikowano 28 Maja 2023 Opublikowano 28 Maja 2023 Łał a dzwoniłeś do operatora? Bo to wprost wygląda na padniętą kartę sim
fk4mil Opublikowano 29 Maja 2023 Opublikowano 29 Maja 2023 (edytowane) 16 godzin temu, pawelt napisał(a): Łał a dzwoniłeś do operatora? Bo to wprost wygląda na padniętą kartę sim Tak akurat moja i @mnkowalski padla. A na stock rom dziala... Dodatkowo jest sporo wpisów na forum xiaomi eu, cóż za przypadek... Edytowane 29 Maja 2023 przez fk4mil
mnkowalski Opublikowano 29 Maja 2023 Autor Opublikowano 29 Maja 2023 10 godzin temu, fk4mil napisał: Tak akurat moja i @mnkowalski padla. A na stock rom dziala... Dodatkowo jest sporo wpisów na forum xiaomi eu, cóż za przypadek... Jasne , mam 4 karty i wszystkie padły . Już ja to widzę - sorki ale jakim cudem działa w innym telefonie i po zmianie modemu na Xiaomi eu ? Nie padły , winny był modem , po jego zmianie wszystko działa na tych samych kartach . 1
Rekomendowane odpowiedzi