Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na ostatnim stabilnym romie oraz wersji Dev występuje problem z połączeniami , przy próbie wykonania połączenia wyskakuje komunikat sieć nie dostępna . Dodatkowo na chwilę znika zasięg sieci tak jakby tryb samolotowy . Romy instalowane na czysto z fastboot , zmieniane gniazdo karty sim , problem nie ustąpił . Loga nie posiadam z powodu powrotu na global - potrzebny m i był telefon 

Opublikowano (edytowane)

instaluję rom , wywołam błąd i zrobię loga po adb mam nawet pliki , cierpliwości - poświęcę się a raczej dane . Instaluje rom stabilny . 

29 minut temu, Kacper Skrzypek napisał:

Bez loga nie rozwiążemy tego problemu.

a jak mam go dodać skoro ma 14 mb ?

Edytowane przez mnkowalski
nie ważny
Opublikowano (edytowane)

Dobra spakowałem rar-em i wysyłam Log 

log_mondrian_V14.0.24.0.TMNCNXM.rar

41 minut temu, mnkowalski napisał:

instaluję rom , wywołam błąd i zrobię loga po adb mam nawet pliki , cierpliwości - poświęcę się a raczej dane . Instaluje rom stabilny . 

Taka ciekawostka , przy wyborze sieci czy to 5g czy 3g czy 2g nie reaguje na to . Tzn nie zmienia sieci , w ustawieniach jest wybrana prawidłowo a na wyświetlaczu i tak jest 5g lub lte plus . Tyle zauważyłem wcześniej .

Dodałem drugi log , tu próbowałem zmienić sieć z LTE na 2g i 3g i wyskakiwał podobny błąd w parze z innym - zobaczcie sami . Czas wracać na stock do momentu uporania się z błędem . Dajcie znać jak coś odkryjecie . 

2log_mondrian_V14.0.24.0.TMNCNXM.rar

Edytowane przez mnkowalski
Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam wystepowanie tego problemu na wersji 14.0.23.5.15.DEV.

Przelaczniki typu sieci nie dzialaja.

Po braku opcji zadzwonienia, przy natychmiastowej probie kolejnego polaczenia otrzymuje nastepujacy komunikat (foto), dziwne jest to ze polaczenie jest nawiazywany odbiorca otrzymuje polaczenie przychodzace.

Co moze naprowadzic na rozwiazanie problemu polaczenia przez VoLTE i VoWiFi leca, gdy telefon zrzuca do H/2G brak opcji wykonania polaczenia

Screenshot_2023-05-24-04-32-15-059_com.android.server.telecom.jpg

Edytowane przez fk4mil
Opublikowano
4 godziny temu, fk4mil napisał:

Potwierdzam wystepowanie tego problemu na wersji 14.0.23.5.15.DEV.

Przelaczniki typu sieci nie dzialaja.

Po braku opcji zadzwonienia, przy natychmiastowej probie kolejnego polaczenia otrzymuje nastepujacy komunikat (foto), dziwne jest to ze polaczenie jest nawiazywany odbiorca otrzymuje polaczenie przychodzace.

Co moze naprowadzic na rozwiazanie problemu polaczenia przez VoLTE i VoWiFi leca, gdy telefon zrzuca do H/2G brak opcji wykonania polaczenia

Screenshot_2023-05-24-04-32-15-059_com.android.server.telecom.jpg

Zrób Log i wstaw na forum , więcej logów to większa szansa na ogarnięcie problemu , wstaw na forum lub jest też grupa na telegramie gdzie jest też Nasz kolega forumowy Kacper . Pozdro . 

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, mnkowalski napisał(a):

Zrób Log i wstaw na forum , więcej logów to większa szansa na ogarnięcie problemu

kroki dla t-mobile:

udane połączenie przez VOLTE

dezaktywacja Volte

próba połączenia utrata sygnału

komunikat z foto wcześniej.

log_mondrian_V14.0.23.5.15.DEV.zip

Edytowane przez fk4mil
Opublikowano

Dziękuję za wstawienie loga i reakcję bo niektórzy widzą problem a nic nie robią z użytkowników . Teraz trzymamy kciuki za grupę żeby zidentyfikowała problem . 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, pawelt napisał(a):

Łał a dzwoniłeś do operatora? Bo to wprost wygląda na padniętą kartę sim

Tak akurat moja i @mnkowalski padla. A na stock rom dziala...

Dodatkowo jest sporo wpisów na forum xiaomi eu, cóż za przypadek...

Edytowane przez fk4mil
Opublikowano
10 godzin temu, fk4mil napisał:

Tak akurat moja i @mnkowalski padla. A na stock rom dziala...

Dodatkowo jest sporo wpisów na forum xiaomi eu, cóż za przypadek...

Jasne , mam 4 karty i wszystkie padły . Już ja to widzę - sorki ale jakim cudem działa w innym telefonie i po zmianie modemu na Xiaomi eu ? Nie padły , winny był modem , po jego zmianie wszystko działa na tych samych kartach . 

• Like 1