Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej,

Od dwóch dni jestem szczęśliwym posiadaczem redmi 2 2gb. nie wiem jaka wersje miui mialem ale od poczatku mialem wszystko po polsku, no ale pojawila sie na fonie aktualka to zatwierdzilem i stracilem jezyk polski, a wersja jaka sie pokazywala w informacjach o telefonie po tej aktualce to miui 5.8.13 beta, poczytalem troche i wgralem przez updatera rom dla RedMi 2 HM2014811, teraz jest niby ok ale co kilka sekund wyrzuca mi komunikat "Niestety proces android.proces.acore został zatrzymany", nie mam pojecia jak sie tego pozbyc a nie da sie nic zrobic na tel bo co chwila wyrzuca ten komunikat.. Numer modelu to HM 2LTE-CU. Bardzo prosze o pomoc, ogolnie to nie za bardzo w tym wszystkim sie odnajduje takze prosze o wyrozumialosc :)

Wogole nie da się wejść w telefon, kontakty czy SMS.. :/

Edytowane przez voor
Opublikowano

Błąd mówi o starszej wersji bazy danych niż być powinna dla pakietu ContactsProvider. Coś musiałeś, źle zrobić i tyle. Takie zjawisko może się pojawić jak się przechodzi na starszą wersję bez wipe. Pisałem o tym wiele razy. 

Wyczyść dane aplikacji Dostawca Telefonii. Lub zrób Wipe skoro i tak masz świeży telefon. 

Wypowiedź Acid'a dotycząca tego samego błędu w temacie ostatniej aktualizacji :)

Opublikowano (edytowane)

Wypowiedź Acid'a dotycząca tego samego błędu w temacie ostatniej aktualizacji :)

Z aplikacji Dostawcą Telefonii nie ma co czyścić.. czyli wejść w ustawienia fabryczne i kliknąć resetuj telefon?

nie mogę tego zrobić bo po kliknięciu reset trzeba wpisać hasło a nie mogę go wpisać bo klawiatura pojawia się na sekundę i odrazu wywala ten błąd i klawiatura znika.. :/

Edytowane przez voor
Opublikowano

Z aplikacji Dostawcą Telefonii nie ma co czyścić.. czyli wejść w ustawienia fabryczne i kliknąć resetuj telefon?

nie mogę tego zrobić bo po kliknięciu reset trzeba wpisać hasło a nie mogę go wpisać bo klawiatura pojawia się na sekundę i odrazu wywala ten błąd i klawiatura znika.. :/

Jeżeli nie możesz zrobić tego z poziomu tel, to zrób to z poziomu Recovery ;-;

Bodajże odpalasz tel za pomocą klawisza Power i Vol- i walisz wipe :) A potem na czysto instalujesz sobie MIUIPolska.

Opublikowano

Jeżeli nie możesz zrobić tego z poziomu tel, to zrób to z poziomu Recovery ;-;

Bodajże odpalasz tel za pomocą klawisza Power i Vol- i walisz wipe :) A potem na czysto instalujesz sobie MIUIPolska.

Wybrać wipe & reset i wipe all data? bo jest jeszcze wipe cache, wipe jest data i wipe SD card

Opublikowano

Wybrać wipe & reset i wipe all data? bo jest jeszcze wipe cache, wipe jest data i wipe SD card

Hmm... z tego co pamiętam wchodziło się w opcje "wipe & restart" po czym właśnie w "wipe all data"... Przynajmniej ja tak robiłem, a następnie wygrwałem sobie na czysto najnowszy ROM... Tutaj masz jeszcze do poczytania: http://en.miui.com/thread-33117-1-1.html

Opublikowano

Hmm... z tego co pamiętam wchodziło się w opcje "wipe & restart" po czym właśnie w "wipe all data"... Przynajmniej ja tak robiłem, a następnie wygrwałem sobie na czysto najnowszy ROM... Tutaj masz jeszcze do poczytania: http://en.miui.com/thread-33117-1-1.html

Dzięki wielkie za pomoc, już smiga bez problemu po wipe all data i teraz mam miui 5.8.6 rozwojowa, jeszcze pytanko teraz gdy będę chciał aktualizować to która opcję mam wybrać, ta sama czyli dla RedMi 2 HM2014811? bo już nie wiem która jest prawidłowa dla tego telefonu..

Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc, już smiga bez problemu po wipe all data i teraz mam miui 5.8.6 rozwojowa, jeszcze pytanko teraz gdy będę chciał aktualizować to która opcję mam wybrać, ta sama czyli dla RedMi 2 HM2014811? bo już nie wiem która jest prawidłowa dla tego telefonu..

Jeżeli chcesz zaktualizować telefon do nowszej wersji, pobierasz ją sobie ze strony miuipolska, a następnie wrzucasz do tel (ew. ściągasz przez telefon, przeglądarką) i poprzez aplikacje "aktualizacje" instalujesz :) Pobierasz zawsze takim ROM jaki masz telefon, czyt. dla HM2014811 pobierasz aktualizacje o tej samej nazwie :) numerek ten masz zapisany na pudle od telefonu :P

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...