Skocz do zawartości
  • 0

Redmi 10 - problem z aktualizacją do MIUI 13.

Pytanie

Opublikowano

Cześć, mam problem z aktualizacją telefonu Xiaomi Redmi 10 do MIUI 13 z Android 12. Pamiętam, że telefon przy kupnie miał MIUI 12.5 z Androidem 11, instalowałem jakieś tam aktualizacje, ale były to jedynie poprawki zabezpieczeń i... ...chyba coś zepsułem, z tego co wiem to ekran uruchamiania z logiem mi zamiast Xiaomi/Redmi/Poco został wprowadzony dopiero w MIUI 13, a ja mam na nim Globala EEA 12.5.26.0 i mam ten ekran bootowania. OTA nie widzi żadnych aktualizacji, więc stwierdziłem, że poszukam w internecie plików do ręcznej instalacji przez OTA. Znalazłem kilka paczek, były to MIUI v13.0.1.0, 13.0.8.0 i 13.0.10.0, podczas próby zainstalowania jakiejkolwiek wyświetla się błąd. Kiedy próbuję wgrać 13.0.1.0 pokazuje mi, że nie można zredukować pamięci rom, a kiedy próbuję 13.0.8.0 albo 13.0.10.0 to nie można zweryfikować. Dodam, że soft który mam zainstalowany to Global EEA, a te co chcę wgrać to też EEA. Wie ktoś co jest nie tak? Muszę wspomnieć, że nie mogę uszkodzić telefonu albo usunąć z niego danych i dodam, że mam RKUEUXM.

Proszę, pomóżcie.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
20 minut temu, Kacper Skrzypek napisał:

Wygląda na to, że nie uda Ci się tego zrobić bez odblokowania bootloadera i wgrania paczki przez MiFlash (format tgz).

Ehhhhh, czemu?

• 0
Opublikowano

Z wersji którą masz istotnie nie ma żadnej aktualizacji, a skoro próbowałeś instalować inne paczki i też nie idą, to po prostu nie masz innego wyjścia (chyba że Xiaomi sobie przypomni o sprawie i odblokuje aktualizacje, w co wątpię).

• 0
Opublikowano
7 minut temu, Kacper Skrzypek napisał:

Z wersji którą masz istotnie nie ma żadnej aktualizacji, a skoro próbowałeś instalować inne paczki i też nie idą, to po prostu nie masz innego wyjścia (chyba że Xiaomi sobie przypomni o sprawie i odblokuje aktualizacje, w co wątpię).

Ehhhhh, mnie najbardziej ciekawi skąd mi się zainstalowało 12.5.26.0, jak pokazałem koledze co się zna to sam się zdziwił, a w necie też nie znalazłem zbyt wiele o niej. Tak swoją drogą to ta wersja ma chyba nowsze zabezpieczenia niż najstarsze 13 na Redmi 10.

• 0
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał:

Zainstalowała się normalnie, bo ze starszych wersji MIUI 12.5 jest aktualizacja właśnie do tej wersji. A że z tej wersji nie ma aktualizacji do MIUI 13, to już trochę inna sprawa...

Od dawna wiedziałem, że aktualizacje w Xiaomi to stan umysłu, ale nie wiedziałem, że aż taki.

Myślałem, że to beta, bo włączałem tam kiedyś wczesne aktualizacje i klikałem pobierz pakiet aktualizacji.

Edytowane przez notlisiu1320
Zapomniałem dodać czegoś