Skocz do zawartości
  • 0

M365 składak - problem z dashboardem

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Jestem nowy na forum jednak hulajnogami xiaomi interesuje się już od dłuższego czasu. Postanowiłem spróbować złożyć dla siebie jeden egzemplarz. Od strony mechanicznej nie miałem żadnych problemów. Od strony elektronicznej udało mi się naprawić bms w uszkodzonej baterii. Dashboard mam z wyświetlaczem od pro. Po złożeniu w całość hulajnoga załączyła się poprawnie. Jednak Dashboard nie działa prawidłowo. Przyciskiem mogę włączyć i wyłączyć hulajnogę oraz włączyć światła. Nie mogę zmienić trybów a prędkościomierz ciągle wskazuje zero mimo jazdy. Poziom baterii również nie jest poprawnie wskazywany. Stwierdziłem ze pewnie jest to wina oprogramowania w dashboardzie i przeprogramowałem go za pomocą stlink v2 wersją 090. Jednak to nic nie dało. Obecnie mam poniższe wersje softów:

DRV: 154

BMS: 126

BLE: 90

W czasie włączania hulajnogi brak zgłoszenia błędów. W aplikacji również bez błędów. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Czy muszę jeszcze zmienić soft w drv aby Dashboard działał prawidłowo?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

aby na dashboardzie było wyświetlane cokolwiek prawidłowego, powinieneś mieć i na dashboardzie i na ESC wersje softu od tej samej wersji pojazdu czyli np. od PRO czy 1S czy PRO-2. Chodzi o to, żeby były ze sobą kompatybilne. Są od tego wyjątki, lecz na start zacznij od znanych kompatybilnych wersji, więc jeśli masz ble 0.9 który to fw jest wersją dla modelu PRO to sflashuj esc również od PRO czyli na na przykład 1.5.5