jakubkuba Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Dzień dobry, problem tak jak w temacie. Miałem problem z ładowaniem telefonu, gdy podłączałem ładowarkę, telefon wyłączał się. Oddałem do serwisu, zostało wymienione wejście do ładowania i coś w płycie głównej. Serwisant pokazał, że telefon się ładuje, wszystko okej. Po powrocie do domu, gdy podłączyłem ładowarkę przez sekundę ładował się telefon po czym przestał. Po ponownym podłączeniu ładowarki system android pokazuje mi informacje o podłączonych słuchawkach i braku możliwości odtwarzania muzyki. Nie jestem w stanie napisać dokładnego komunikatu ponieważ telefon jest wyłączony, zostawione 3% baterii na ewentualną wizytę u serwisanta, lub pozmienianie czegoś w ustawieniach. Pytanie właśnie czy w ogole da się coś zmienic? Ładowarkę podłączałem wielokrotnie, również przy załączonych słuchawkach na bluetooth. Nie znalazłem podobnego problemu, wiec proszę o pomoc, być może obejdzie się bez konieczności wizyty w serwisie. Dziękuje i pozdrawiam
Netoper Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Próbowałeś innej ładowarki i przewodu?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 No to zostaje serwis bo w ustawieniach to nie ma takiej opcji aby tę przypadłość odkręcić.Najwidoczniej albo niekompatybilny moduł serwisant zasadził albo może padł.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Bar.Tek Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Haha, ja mam całkiem odwrotną sytuację z telefonem. Od razu powiem że u mnie winna była przejściówka od słuchawek. Podłączam słuchawki przez przejściówkę i nagle wyskakuje animacja lądowania i telefon się ładuje. Perpetuum Mobile. Tylko jeden model przejściówki działa poprawnie i bez błędów. Polecam ci sprawdzić inne kable usb. Ewidentnie są jakieś 2 rodzaje złącza USB i po prostu nie są kompatybilne z kablami. Dodam, że ja mam tel z polskiej dystrybucji nigdy nie naprawiany. Akurat u mnie nie działają słuchawki na oryginalnych przejściówkach xiaomi i większości baseus. Tzn zadziała jak mocno docisnę przejściówkę i będę tak trzymał. Wydaje mi się że problemem są piny złącza USB które są inaczej skonstruowane. Potestuj inne kable, spróbuj docisnąć kabel do złącza i tak trzymać.
jakubkuba Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Dziękuję za odpowiedzi, telefon podszedł na reklamacje, bedzie ponowna wymiana wejścia ładowania. Wierzę, że pomoże. Tak jak pisałem, próbowałem na trzech różnych kablach usb i dodatkowo na kolejnym nowym kupionym. Podłączałem i odłączałem kilkukrotnie, przytrzymywałem, zmieniałem kostki i wszędzie to samo. Oczywiście każdy z kabli przed awarią normalnie ładował telefon. Dam znac czy pomogło, pozdrawiam.
jakubkuba Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Po kolejnej wymianie gniazda ładowania, telefon przestał w ogóle reagować. Serwisant dopatrzył się minimalnego rozszczelnienia na płycie głównej, a więc kaplica. Info informacyjnie, może kiedyś komuś się przyda. Pozdrawiam
wojasheck Opublikowano 25 Maja 2023 Opublikowano 25 Maja 2023 Albo serwisant nieudolnie wymienił gniazdo, uszkadzając coś po drodze. Nie udowodnisz :/Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi