pomalowany Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Cześć. Niestety ale dość długi czas temu pokusiłem się o aktualizację do Miui Global i to był błąd. Chciałbym teraz teraz zainstalować najnowszy rom z Miui Polska, ale jest jeden problem, na laptopie mam system Linux Mint, zamiast Windowsa. Czy jest jakaś opcja zmiany ROMu tylko z poziomu telefonu lub z pomocą Linuxa? Czy jednak jedyna opcja to windows? 🙄 Pozdrawiam i proszę o pomoc
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Narzędzie do odblokowania bootloadera jest tylko pod Windowsa. Nie wiem jak będzie to działać w emulacji np. pod Wine. Wgranie TWRP i ROMu samo w sobie można spokojnie zrobić pod Linuxem.
pomalowany Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2023 No to trochę słabo. Będę musiał poczekać, aż będę miał okazję do skorzystania z Windowsa 😑 Dzięki za odpowiedź!
Netoper Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zainstaluj sobie Win7 on ma 30 dni na wprowadzenie klucza, więc spokojnie i odblokujesz i ewentualnie sam ROM zasadzisz.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
wojted Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Do takich operacji dobrze jest mieć 2 systemy w kompie. Ja używam Linuxa Mint ale Windowsa też mam jako drugi system do aplikacji od kamery w samochodzie i czasem do telefonu itp.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
pomalowany Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Tak też będę musiał zrobić
Rekomendowane odpowiedzi