Axles Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Dzień dobry. Od jakiegoś czasu mam problem z tym, że robot nie sprząta całego mieszkania, pojedzie kilka/kilkanaście metrów i wraca. Mam harmonogram na czyszczenie całości raz dziennie, próbowałem usuwać mapę, resetować i dodawać na nowo robota. Zauważyłem, że mimo że stoi dosłownie 2 metry w linii prostej od routera to jest komunikat "połączenie urządzenia z siecią jest słabe. Przenieś urządzenie" i % utraty pakietów jest w okolicach 15-20 a nawet i ponad 50% 😕 z kolei pingując robota 100% pakietów przechodzi więc nie wiem czemu on sądzi, że jest inaczej. Proszę o porady.
Axles Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Moc sygnału wifi 100%, współczynnik utraty pakietów teraz w miarę ok bo "tylko" 16,7%.
Netoper Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 To i tak coś nie ok, bo w ogóle nie powinno gubić pakietów. Próbowałeś kanał wifi zmienić w routerze?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Kongo Bongo Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 (edytowane) Podłączam się, u mnie utrata pakietów Mi robot mop pro na poziomie 91% ale siła sygnału 100%! Mam router xiaomi, który po zalogowaniu w panelu też wyświetla świetną jakość sygnału połączenia z urządzeniem. Według mojej wiedzy router do tych urządzeń musi być ustawiony na częstotliwość 2.4 ghz żeby działało. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Edytowane 24 Lipca 2023 przez Kongo Bongo
Rekomendowane odpowiedzi