Radem Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam od kilku dni nie mogę nic zaktualizować np: z apk mirror info z nieznanych źródeł nie można zaktualizować a tę opcję mam zaznaczoną więc powinno działać, z apki wynika że jest bezpieczna. W wczesniej nie było problemu coś musiało się zbugowac. Druga apka to chrome po zainstalowaniu ROM nie można było w żaden sposób zainstalować z Google sklepu chrome, było można z apk mirror ale tylko z językiem Angielskim. Edytowane 9 Kwietnia 2023 przez Radem
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Jaki konkretnie masz komunikat przy próbie instalacji takiej aplikacji? Systemowych aplikacji nie zaktualizujesz w ten sposób. Chrome można zainstalować po aktualizacji w sklepie Android System WebView.
Radem Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2023 (edytowane) A to dlaczego systemowych nie można na globalu było można a na eu nie. Wczesniej właśnie systemowego zaktualizowałem np: miui+. A ja chrome nie mogę w ogóle. System webview mam aktualny Edytowane 9 Kwietnia 2023 przez Radem
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Bo większość systemowych aplikacji u nas ma nasze poprawki i tłumaczenia, zatem instalując ich aktualizacje, psujesz niektóre z nich. Możesz ewentualnie poszukać na forum sposobu na ominięcie tego, pisałem kiedyś, jak można to zrobić, ale wtedy proszę nie zgłaszać żadnych bugów związanych z tymi aplikacjami.
Radem Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2023 (edytowane) Nie rozumiem co znaczy masz nasze. Camera apk czy ten miui+. Wasze czyli kogo. To jeśli nie można aktualizować aplikacji wypuszczanych przez Xiaomi które są publikowane na ich stronie czy telegram to jak to robić. Edytowane 9 Kwietnia 2023 przez Radem
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 (edytowane) Mówię o tym, że do aplikacji, które robi Xiaomi, wprowadzamy poprawki — jako Xiaomi.eu. Instalując aktualizacje aplikacji, usuwasz te poprawki. W niektórych przypadkach powoduje to, że funkcje, które Xiaomi ukrywa, a my odkrywamy w ramach tych poprawek, znikają. Wiele osób zgłasza potem bugi, które wywoływane są przez nich samych właśnie z tego powodu. Wyszukiwarka forum, fraza "setprop". Ale proszę nie zgłaszać potem bugów z tego powodu. Edytowane 9 Kwietnia 2023 przez Kacper Skrzypek
Radem Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2023 O czym ty piszesz ja ciebie winię za coś ty kolego mnie nie porównaj i nie wkładaj do jednego worka z kimś co ci coś napisałem, przewin sobie materiał sprawdź czy ja ciebie o coś winię.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Nie rozumiem teraz, o co Tobie chodzi. Wyjaśniłem Ci konkretnie, dlaczego nie pozwalamy na aktualizację aplikacji systemowych (czyli tych od Xiaomi). Jeśli sobie odblokowałeś tę opcję albo użyłeś jakiejś innej opcji, żeby te aplikacje zaktualizować u nas, OK — Twoja sprawa. Proszę tylko, by bugów z tego powodu nie zgłaszać. Konkretnie: z czym masz problem? Z aktualizacją Chrome'a? Możesz teraz ją przeprowadzić czy nie? Jeśli nie, to jaki masz komunikat? Bo do tej pory o tym nie napisałeś. 1
Radem Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2023 (edytowane) Zaraz sprawdzę. Co do Chrome Przepraszam nie wiem co jest grane jeszcze przed wczoraj sprawdzałem i wyskakiwał żółty trójkąt że nie można zainstalować aplikacji. Jeszcze raz przepraszam z Chrome działa.👍 Edytowane 9 Kwietnia 2023 przez Radem 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi