Grzegorz Huber Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Cześć, Przez długi czas miałem na telefonie "czystego" Adroida, typu Pixel, Lineage. Przez ostatnie pół roku Lineage 20 i TRWP 3.7.0_12. Zachciało mi się powrotu do MIUI, więc w recovery procedura jak zawsze wipe i flaszowanie nowego romu. Po restarcie MIUI się uruchomiło, telefon działa, więc chciałem flashować MAGISC. Robie restart i chce wejść do recovery, ale nie mogę 😕 No to myślę z pozoimu ustawień fabrycznych mnie tam wrzuci. Niestety nie. System nie startuje, brak recovery. Wchodzę więc w fastboot, żeby flashować recovery (fastboot flash recovery recovery.img), ale sypie błąd Cytat FAILED (Write to device failed (Invalid argument)) Następnie sprawdzam, czy w ogóle się widzimy: Cytat fastboot devices 4fa7e5b9 fastboot No to dalej próbujemy: Cytat fastboot getvar all --------------------------------------------------------------------------------- <waiting for any device> (bootloader) DP:0x0 (bootloader) token:VQEBIQEQnmryIh8fcJ8Ox+x507NtFwMHcGxhdGluYQIE+x0CYg== (bootloader) crc:1 (bootloader) cpuid:0xfb1d0262 (bootloader) board_version:2.19.0 (bootloader) unlocked:yes (bootloader) off-mode-charge:1 (bootloader) charger-screen-enabled:1 (bootloader) battery-soc-ok:yes (bootloader) battery-voltage:4326 (bootloader) version-baseband: (bootloader) version-bootloader: (bootloader) variant:SDM EMMC (bootloader) partition-type:cache:ext4 (bootloader) partition-size:cache: 0x10000000 (bootloader) partition-type:userdata:ext4 (bootloader) partition-size:userdata: 0xC7F7FBE00 (bootloader) partition-type:system:ext4 (bootloader) partition-size:system: 0xC0000000 (bootloader) secure:yes (bootloader) serialno:4fa7e5b9 (bootloader) productlatina (bootloader) max-download-size:536870912 (bootloader) kernel:uefi all: Finished. Total time: 0.003s Coś chyba na grubo się porobiło. Wpisałem jeszcze: Cytat fastboot continue Resuming boot FAILED (Status read failed (No such device)) I dało to tyle, że chociaż system uruchomił się ponownie. Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale dajcie pomysł, bo jak się domyślam to wywaliło partycje recovery i nie wiem, jak ruszyć dalej, by to przywrócić. Mi flash tool nie chce działać pod Windows 11. Testowałem fastboot pod Fedorą i te same błędy, więc nie jest to kwestia sterowników. Sprawdzałem różne gniazda USB i inny kabel. Acha - adb też widzi telefon: Cytat List of devices attached 4fa7e5b9 device
Acid Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 No a ogólny flash romu Global fastboot z Fedory uruchamiając czysty flash_all.sh?
Rekomendowane odpowiedzi