Problemy techniczne
37 topics in this forum
-
- 0 replies
- 2.7k views
Witam, Parę tygodni temu odblokowałeś swój telefon i zainstalowałem miui polska wszystko zgodnie z instrukcją. Pojawił się problem którego nie miałem będąc na nie odblokowanymi telefonii z globalnym miui. Po odblokowaniu telefonu lub po wyczyszczeniu pamięci podręcznej potrafi czasami za ciąć się cały telefon. Czasami trwa to kilka sekund i wraca do normalności lecz przeważnie jest zfreezowany non stop i muszę testować poprzez trzymanie przycisku włączenia długi czas. Jest to bardzo uciążliwe. Czy jest to wina telefonu lub czegoś w nim czy może tego miui?
Last reply by Kryzdyniu, -
-
- 0 replies
- 772 views
witam, od jakiegoś czasu na xda pojawiły się romy na mi 8 lite, bazujące na androidzie 11. jest nawet officjalny lineage oraz havoc. niestety na każdym z tych romów mam ten sam problem - nie działa na nich transmisja danych (w play, sprawdzałem też z kartą orange). kombinowałem już chyba na wszystkie sposoby - flashowałem różnymi recovery (zawsze czysty flash z wszystkimi wipe'ami i formatami), flashowałem z najnowszym frimware (12.0.3), flashowałem z różnymi wersjami gappsów (przy a11 w grę wchodzą tylko Nikgapps), zmieniałem preferowane typy sieci, modyfikowałem apny, usuwałem je, przywracałem domyślnie, zmieniałem gniazdo sim itd itp. efekt jest zawsze ten sam…
Last reply by mickiewicz, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.7k views
Witam, Jestem nowy na forum i potrzebuję pomocy. Podczas rozmowy telefonicznej rozmówcy narzekają, że trzeszczy i szumi mi mikrofon w telefonie. Nie wiem jak to naprawić. Telefon jest zaktualizowany do najnowszej wersji. Mam nadzieję, że ktoś wie jak rozwiązywać ten problem.
Last reply by Lukash, -
- 2 replies
- 1.3k views
Tak jak w temacie, po ostatniej aktualizacji do MIUI 12.0.3 Stable, wersja androida 10 QKQ1.190910.002, mój Xiaomi mi 8 lite trzyma baterie bardzo krótko, nie używam go jakoś nadmiernie, a zużycie widać na załączonych zdjęciach. Procenty lecą na łeb na szyję. Wcześniej wytrzymywał 1.5 - 2 dni, teraz muszę go ładować rano i wieczorem... Czy ktoś ma podobną przypadłość? Może jest możliwa jakaś kalibracja baterii? Co do zużycia, to 13%, najwięcej, pokazuje jako Android Sytem...
Last reply by Lukasz32, -
- 1 reply
- 945 views
Hej, mój problem polega na tym, iż przycisk power z boku telefonu, niekiedy reaguje dopiero za którymś razem z kolei czasem zdarza się, że dopiero 3-krotne kliknięcie go, wprowadzi telefon w stan czuwania. Dodam, że bez względu na to czy telefon jest w case czy nie, problem cały czas bez zmian występuje. Spotkał się ktoś kiedyś z podobnym problemem? To może być bardziej problem z softem, czy raczej jest to mechaniczna usterka?
Last reply by rumcais, -
- 1 reply
- 2.6k views
Witam, od pewnego czasu mam pewien problem z moim xiaomi model mi 8 lite. Co kilka dni bez zadnej przyczyny nastepuje wylaczenie sie telefonu nastepnie wlaczanie go i tak w kołko, zatrzymuje sie na logo xioami czasem na dole pod ikonka pojawi sie ikona androidu, resetuje sie tak kilka-kilkanascie razy, po kolo 10-15 minutach telefon wraca do zywych i uruchamia sie normalnie, czasem zdarzy sie ze wariuje ekranu po tym co wyzej opisałem przez jakas chwile.Aktualizacje wszystkie zrobione na bierzaco. Dziekuje z gory za pomoc i odpowiedz, pozdrawiam.
Last reply by Anonimowy69, -
- 2 replies
- 500 views
Witam Od kilku dni walczę z odblokowaniem bootloadera. Na samym początku Miflash Unlock nie widział telefonu. Później w jakimś poście znalazłem program o nazwie XiaoMi Tool v2 Problem polega na tym że telefon po podłączeniu w trybie fastboot, od razu z niego wychodzi pojawia się info "for shutdown use any key". Jeżeli już ruszy to wywala błąd "invalit input argument: null product" Czy sterowniki są złe czy poprostu robię coś nie tak? Dla ułatwienia, W10 x64 kabel oryginalny od Xiaomi [ten z pudełka] sprawdzane na USB 2.0 i USB 3.0
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.6k views
Od jakiegoś czasu zauważyłem że strasznie cicho działa głośnik rozmów, bardzo słabo słyszę rozmówcę. Nie wiem z jaką aktualizacja (android 10) tak się stało ale na androidzie 9 nie było tego problemu, Xiaomi.eu 20.3.19
Last reply by sqbnc, -
- 2 replies
- 1k views
Witam, Mam problem ze sparowaniem Mi 9 Lite z głośnikiem JBL Flip 4. Telefon w ogóle nie "widzi" głośnika. Dane telefonu i systemu operacyjnego w załączeniu. Czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Pozdrawiam
Last reply by kamillm, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam, przychodzę w dość nietypowej sytuacji i liczę że dostanę jak najszybciej jakąś odpowiedź w tej sprawie Otóż tydzień temu zauważyłem że wszystkie pobrane zdjęcia z Facebook'a, Messenger'a oraz Instagrama jakie miałem na swoim telefonie automatycznie się usunęły (próbowałem szukać pomocy jeżeli chodzi o odzyskiwanie zdjęć ale niestety to nic nie pomogło, szukanie zdjęć w koszu też nic nie dało) Po jakimś czasie trochę po tym ochłonąłem i myślałem że już będzie dobrze, lecz dzisiaj sytuacja ponownie się powtórzyła i znowu wszystkie pobrane zdjęcia z tych folderów się usunęły Co może być przyczyną tej sytuacji oraz czy da się to naprawić?
Last reply by mariusz.ur, -
- 5 replies
- 1.4k views
Wykonałam dziś aktualizację zabezpieczeń dla androida na MIUI 11 (aktualizacja systemowa). Aktualizacja pobrała się, po kliknięciu "zainstaluj" telefon wyłączył się i nie reaguje na przycisk zasilania, ani na kombinację do fastboot, nie reaguje też na ładowarkę . Po podłączeniu do komputera urządzenie jest widoczne jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COM4). Czy da się w tej sytuacji coś zrobić samodzielnie czy oddać do serwisu?
Last reply by mariusz.ur, -
- 2 replies
- 3.8k views
Problem jest dziwny, gdy wchodzę do aplikacji aparat, zdjęcia mogę robić normalnie działa, ale jak w chodzę w tryb nagrywania wideo to nie mogę nic nagrać klikam ciągle guzik nagrywania i nic, włącza się na mini sekundę i przestaje nagrywać ale nie wywala z aparatu i tak ciągły bład (Wyczyszczone dane aparatu i tak samo nadal). Niby na podglądzie działa wszystko ok widać obraz. Tryb krótkie wideo działa. To samo dzieje się na innych aplikacjach aparatach typu np Snapchat gdy coś nagram to Snapchat przestaje działać i nic się nie nagrało (poprostu aplikacja po nagraniu zamarza takjakby ) a na innych aplikacjach gdy próbuje nagrać błąd nagrywania. Podejrzewam że to przez mi…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 4.6k views
Witam! Posiadam Xiaomi mi 8 lite od prawie roku, od około 3 dni telefon zaczął wydawać dziwny dzwięk, który nie widnieje na liście dźwięków i nie wyświetla przy tym żadnego powiadomienia...dzwięk pojawia się samoistnie w różnych odstępach czasu. Przeszukałem wszystkie opcje i nie znalazłem żadnego rozwiązania. Może macie jakieś sugestie co do rozwiązania mojego problemu?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 505 views
Po aktualizacji MIUI 9.12.5 w Mi 8 Lite nie mogę usunąć niepotrzebnych zdjęć wyskakuje komunikat "galeria wymaga uprawnień do odczytu karty sd" próbowałem już wielu ustawień i nic,nie mam już pomysłu może na forum znajdę kogoś kto mi pomoże rozwikłać ten problem
Last reply by romero2000, -
- 6 replies
- 1.4k views
Witam, W zeszłym tygodniu instalowałem miui 19.12.5 (pierwszy rom z androidem 10 na mi 8 lite), dzień później pojawiła się poprawka 19.12.6. Przy próbie instalacji poprawki okazało się, że wcześniejsza wersja rom-u zaszyfrowała pamięć telefonu na poziomie recovery (w momencie instalacji miałem twrp 3.2.3). Nie wchodzi hasło podane przy dodawaniu odcisku palca, zmiana PIN na słowne hasło też nie pomogła. Instalowałem przez fastboot inne recovery - orange fox 10.0.1 oraz pitch black (obie z xda), niestety każde z nich krzyczy o hasło. Znacie może jakiś sposób na to hasło poza format data? (czyli utratą danych). Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź.
Last reply by mickiewicz, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.3k views
Witam dzisiaj zainstlowałam na telefonie najnowszy rom xiaomi.eu i wszystko oprócz aparatu jest ok. Gdy wchodzę w ustawienia rozdzielczości dla przedniej kamery powinnam mieć do wyboru 24 mpx bo taką rozdzielczość oferuje ten telefon a zamiast tego w systemowej aplikacji mam tylko 12 mpx maksymalnie. W inny aplikacjach pobranych z sklepu play mam około 6 mpx do wyboru. Czy ktoś wie co mogłoby być tego przyczyną lub czy można to jakoś naprawić? Chcę jeszcze zaznaczyć że ustawiania rozdzielczości dla tylniej kamery są dobre, mogę wybrać największą rozdzielczość czyli 12 mpx w każdej aplikacji.
Last reply by Conrado da Vinci, -
- 2 followers
- 35 replies
- 14.7k views
Cześć, kupiłem Mi 8 Lite ale mam z nim spory problem, mianowicie zawieszają się dane mobilne. Co 5 minut trzeba je wyłączać i włączać bo w innym wypadku nie ma połączenia z internetem. Miał ktoś podobny przypadek? Najnowsza aktualizacja wgrana jeszcze przed włożeniem SIM, także nie wiem czy to wina softu. Autotest w telefonie nie wyrzuca żadnych błędów. Wolę się upewnić o sprawdzić wszystkie możliwości przed oddaniem na gwarancję.
Last reply by Conrado da Vinci, -
- 2 replies
- 718 views
Cześć, ma ktoś problem z dźwiękami powiadomień z Messengera po aktualizacji do MIUI 11.0.5? Jest dźwięk gdy wysyłam wiadomość, odświeżam, ale nie ma dźwięku, wibracji z dymków ani powiadomienia z treścią przy wiadomościach przychodzących. Na ekranie blokady podświetla się tylko ekran, że jest wiadomość. Początkowo po aktualizacji działało chyba dobrze, potem nagle przestało. W ustawieniach mam wszystko włączone, uprawnienia nadane itp.
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 739 views
Witam po raz drugi w ciągu roku mam problem z odbiorem mms-a przy wysyłającym wyświetla mi się małe czerwone kółeczko z wykrzyknikiem a jak wejdę w wiadomość to w treści mam napisane "no subject" czy mam coś źle skonfigurowane?Prosze o pomoc
Last reply by romero2000, -
- 0 replies
- 564 views
Jest problem z wysyłaniem mms wymieniona karta SIM, ściągnięte nowe apn-y nic nie pomaga. Pokazuje się komunikat że lista wysyłanych mms zapełniona.
Last reply by MiChauYolo, -
Witam, pacjent MI 8 lite, po ponownym wgraniu rozwojowej miuipolska nie "widzi" kolejnej tygodniowej aktualizacji. Po ściągnięciu zipa na komputer nie daje się zainstalować z TWRP- telefon zapętlił się na ekranie startowym "mi" i musiałem od nowa wszystko stawiać. Jakieś pomysły?
Last reply by borewitsch, -
- 1 reply
- 7.5k views
Cześć, pobrałem dzisiaj aktualizacje do Xiaomi mi8 lite i napotkałem bardzo denerwujący problem. Mianowicie przy słuchaniu muzyki/oglądaniu serialu dźwięk się przycisza na 3-4 sekundy, głównie przy powiadomieniach z messangera gdzie powiadomienia z tej aplikacji są wyciszone! Czy ktoś miał podobny problem i wie jak to wyłączyć?
-
- 1 reply
- 651 views
Telefon mi 8lite. Kilka razy zdarzyło mi się że znajomi mieli problem z dodzwonieniem się do mnie, po wybraniu numeru mieli głuchy telefon. Po restarcie urządzenia dostawałem spam od operatora z wiadomościami o próbie połączenia. Po poprzednim updejcie problem też występował ale spamu po restarcie już nie było. Sprawa jest zupełnie losowa, większość ludzi normalnie do mnie się dodzwania. Ale np. koleś pisze do mnie wiadomości, ja mu odpisuję a jak On próbuje do mnie oddzwonić to ma głuchy telefon.
-
- 5 replies
- 2k views
Witam jestem nowy na forum. fabryczne nowy mi 8 lite zakualizowany do najnowszego softu sieć T-Mobile zrywa połączenie z internetem bez względu czy po transferze danych czy po wifi jest na to jakaś rada czy reklamować?
-
- 1 reply
- 858 views
Czołem! Telefon ma problem z załapaniem sygnału lte. Dla porównania włożyłem tą samą kartę do innego telefonu i na nim osiągi były o ponad 50% wyższe. Czy można jakoś poprawić jakość i siłę sygnału? Telefon jest włożony w oryginalną gumę od xiaomi, internet z playa.