Skocz do zawartości

Dialer Prosty Telefon trzeba odblokować telefon aby odebrać połączenie. Jak to zmienić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem o tym Reddit że wina może być po stronie powiadomień albo trybu nie przeszkadzać.

Jak coś znajdę napiszę do ciebie wiadomość, a jak się rozwiąże ty napiszesz w temacie.

Opublikowano

W sumie to właśnie odkryłem, że nie trzeba odblokować telefonu aby odebrać połączenie. Gdy telefon dzwoni i na ekranie pojawia się ekran odblokowania (pin lub odciskiem palca) to wystarczy kliknąć wstecz i wtedy pojawia się ekran połączenia.

Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No w sumie nie do końca. Trochę to jest irytujące omijać ekran blokady przyciskiem"wstecz" żeby odebrać połączenie.
Dla mnie problem jest rozwiązany o tyle, że przesiadłem się z Miui Global na xiaomi.eu a tu jest dialer oryginalny z MIUI, który mi bardzo podchodzi, a nie to badziewie od Googla.
No i na oryginalnym dialerze oczywiście wszystko działa.

Opublikowano
Dnia 5.04.2023 o 09:26, Adam Błażejewski napisał:

@wojted Hej. Nie miałem tej aplikacji, więc nie wypowiem się na temat jej działania. Jako zamiennika Googlowskiej aplikacji używałem swego czasu True Phone.

Jeśli zależałoby Ci na  dialerze od Xiaomi, a chciałbyś mieć nadal oficjalne oprogramowanie, to możesz zawsze wgrać ROM Indonezyjski, który to posiada wbudowany dialer Xiaomi oraz pełen pakiet obsługi Googla.

Czym to się różni od domyślnego europejskiego? Będzie tam dalej język polski? I gdzie można znaleźć download?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Netoper napisał:

To w takim razie inne pytanie. Mam wersję 14.0.4.0(TMGEUXM) i chcę zainstalować tę Indonezyjską (bo tam jest dialer). Znalazłem tutaj: 

https://mifirmware.com/xiaomi-miui-14/#google_vignette

Redmi Note 12 4G NFCtopazV14.0.2.0.TMGIDXM13/04/2023

Region: indonesia

Branch: Stable

Type: Recovery

Size: 3.8 GB

No i jak chce zainstalować to pisze, że to nieoficjalna wersja i się nie chce zainstalować. Pytanie czy to legitna wersja i mogę to śmiało próbować zainstalować? I drugie pytanie czy usunie mi to dane wszystkie z telefonu?

Dodam, że oficjalnej wersji ja nie umiem znaleźć. Może ktoś ma link...

@wojted dasz link do wersji z dialerem?

Edytowane przez Arght
Opublikowano

@Arght Ja odblokowałem bootloader i zainstalowałem ROM od MIUI Polska (zwany też xiaomi.eu). Na tym forum masz poradniki jak zainstalować i linki do działu download skąd pobierz ROM dla swojego modelu. Wszystko działa.