MardyBum Opublikowano 15 Marca 2023 Opublikowano 15 Marca 2023 (edytowane) Witam serdecznie! Potrzebuję pomocy. Korzystam z Xiaomi Redmi Note 8T od początku 2020 roku. Około pół (?) roku temu, zdecydowałam się przepuścić aktualizację i to był mój błąd. Od tamtego czasu widzę, że MIUI nie zgrywa się z innymi aplikacjami. Wersja Global 12.5.5. Przechodząc do sedna sprawy, uciskają mnie głównie 2 problemy. 1. Mam problem z aplikacją... Połączenia. Wchodzę w aplikacje, klikam "ostatnie" i super - jest historia połączeń. Wychodzę z aplikacji, wchodzę znów i brakuje kontaktów. Po prostu biała strona. Okej. Wychodzę, czyszczę pamięć podręczną i numery wracają. Jest to o tyle denerwujące, że często nie mogę się rozłączyć, bo podczas połączenia występuje ten sam problem. Albo ktoś dzwoni i też mam biały ekran. Ewidentnie widzę, że aplikacja nie zgrywa się z systemem. 2. Dymki messengera. O ile sam wygląd dymków mi nie przeszkadza, to zwyczajnie przestały one spełniać swoje zadanie. Wchodzę w dymek - pusta karta. Nie przychodzą mi powiadomienia, mimo, że mam wszystkie zgody na działanie tej aplikacji zezwolone. I teraz pojawia się pytanie - jak to naprawić? Nie ukrywam, że zależy mi na połączeniach. Znalazłam jakieś rozwiązania, ale zwykle były nieskuteczne, lub napisane specjalistycznym językiem. Jeśli ktoś ma rozwiązanie - proszę, napiszcie to językiem dla tłuka. Chciałabym uniknąć resetu telefonu do ustawień fabrycznych ale w razie czego, jeśli miałoby to pomoc - jestem na to gotowa. Czy to jest początek końca wsparcia dla tej wersji? Czy nowsze modele mają podobny problem? Jeśli problem z połączeniami będzie się utrzymywał, to będę zmuszona zmienić sprzęt na nowszy. Edytowane 15 Marca 2023 przez MardyBum
SzczufFun Opublikowano 15 Marca 2023 Opublikowano 15 Marca 2023 6 godzin temu, MardyBum napisał(a): jak to naprawić? Czy reset telefonu po aktualizacji był? Jeśli wyczyszczenie pamięci aplikacji nie pomaga to zostaje reset do fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej z chmury - kompletnie czyściutki system. Można jedynie włączyć synchronizacje z chmurą po zalogowaniu na konto xiaomi, ale żadnych kopii nie przywracać.
Rekomendowane odpowiedzi