arturcom Opublikowano 10 Marca 2023 Opublikowano 10 Marca 2023 W którejś z poprzednich edycji miuipolska dla Poco F2 Pro zainstalowała mi się wersja, która była przeznaczona dla Redmi K30 Pro i dla tego modelu google wykonał kopie zapasowe i aplikacje bankowe zrobiły autoryzacje urządzenia. Następnie robiłem upgrade kolejnych wersji miui bez czyszczenia czegokolwiek. Dziś przez nieuwagę w TRWP sformatowałem Dane i telefon wystartował już jako Poco F2 Pro i google nie chce przywrócić backupu, bo dla tego modelu go nie ma. Co zrobić, żeby Poco F2 był rozpoznawany jako Redmi K30? Z góry dzięki za pomoc.
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Marca 2023 Opublikowano 10 Marca 2023 Trzeba byłoby zmienić nazwę urządzenia w build.prop, ale to prawdopodobnie uda się zrobić tylko przez Magiska i jakimś modułem...
arturcom Opublikowano 10 Marca 2023 Autor Opublikowano 10 Marca 2023 Jestem coraz bardziej skonfudowany. Po nowym logowaniu na konto google, dostaję powiadomienia, że ktoś się loguje do mojego konta z Pixel 2! Przejrzałem swoje urządzenia na koncie google i wychodzi na to, że MIUI14 dla Redmi K30 Pro jest widziane przez google jako Pixel 2. Dlatego nie chce przywrócić kopii zapasowej. Czy build.prop w ostatnich buildach MIUI14 nie ma wpisów, że to jest Pixel 2?
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 Nie, nie ma. Pixel 2 jest używany tylko po to, by przechodziło SafetyNet (i nie jest to bezpośrednio w build.prop, tylko gdzie indziej).
arturcom Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Opublikowano 11 Marca 2023 8 hours ago, Kacper Skrzypek said: Pixel 2 jest używany tylko po to, by przechodziło SafetyNet. Jest możliwe wrócić do Redmi K30 Pro zamiast Pixel 2? Przed MIUI14 telefon był rozpoznawany na koncie google jako K30.
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 (edytowane) Nie, nie można. Musiałbyś wrócić do MIUI 13 na czysto, przywrócić kopię i wgrać MIUI 14 bez czyszczenia. Edytowane 11 Marca 2023 przez Kacper Skrzypek
arturcom Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Opublikowano 11 Marca 2023 Dzięki za odpowiedź. Nie będę marudził, że przydałaby się informacja, że przejście z MIUI13 na 14 zmienia identyfikację w SafetyNet, bo Wasza ekipa i tak robi dobrą robotę, więc po prostu dołączę do tych "co robią backupy lokalnie".
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 Generalnie identyfikacja jako Pixel nie jest nowa, jest stosowana od dawna. Jedyne, co mogło się zmienić, to kwestia jej implementacji (bo ostatnio były czynione zmiany w tym zakresie).
Rekomendowane odpowiedzi