Skocz do zawartości

Powrót w Poco F2 Pro do edycji miuipolska, które przez aplikacje jest rozpoznawane jako Redmi K30 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W którejś z poprzednich edycji miuipolska dla Poco F2 Pro zainstalowała mi się wersja, która była przeznaczona dla Redmi K30 Pro i dla tego modelu google wykonał kopie zapasowe i aplikacje bankowe zrobiły autoryzacje urządzenia. Następnie robiłem upgrade kolejnych wersji miui bez czyszczenia czegokolwiek. Dziś przez nieuwagę w TRWP sformatowałem Dane i telefon wystartował już jako Poco F2 Pro i google nie chce przywrócić backupu, bo dla tego modelu go nie ma. Co zrobić, żeby Poco F2 był rozpoznawany jako Redmi K30?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Jestem coraz bardziej skonfudowany. Po nowym logowaniu na konto google, dostaję powiadomienia, że ktoś się loguje do mojego konta z Pixel 2! Przejrzałem swoje urządzenia na koncie google i wychodzi na to, że MIUI14 dla Redmi K30 Pro jest widziane przez google jako Pixel 2. Dlatego nie chce przywrócić kopii zapasowej. Czy build.prop w ostatnich buildach MIUI14 nie ma wpisów, że to jest Pixel 2?

Opublikowano
8 hours ago, Kacper Skrzypek said:

Pixel 2 jest używany tylko po to, by przechodziło SafetyNet.

Jest możliwe wrócić do Redmi K30 Pro zamiast Pixel 2? Przed MIUI14 telefon był rozpoznawany na koncie google jako K30.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Nie będę marudził, że przydałaby się informacja, że przejście z MIUI13 na 14 zmienia identyfikację w SafetyNet, bo Wasza ekipa i tak robi dobrą robotę, więc po prostu dołączę do tych "co robią backupy lokalnie".