Skocz do zawartości

Redmi Note 10 S - aktualizacje brak i zła weryfikacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam telefon Redmi Note 10S z sieci Tmobile. Jest w nim soft w wersji 12.5.11.0 RKLEUXM. Telefon ma ostatnie poprawki zabezpieczeń z 08.2021 i od tego czasu nie dostaje żadnej aktualizacji softu. Jak widzę pojawiło się MIUI 13 na niego ale on nie dostaje go i tak samo jak pobieram z sieci i próbuję wgrać do pamięci telefonu następnie poprzez menu O telefonie>Trzy kropki>Wybierz paczkę aktualizacji i jak wskazuję ten pobrany to albo mam że zła werryfikacja albo coś że nie można tego zainstalować. Nie wiem co mam zrobić. Telefon nowy w  moim posiadaniu od samego początku. Nic nie było zmieniane. ... Będe ogromnie wdzięczny za pomoc jak spowodować aby dokonać aktualizacji i aby później pobierał sam dalej. Bo nie wierzę że brak jest aktulizacji przez ponad rok.

Opublikowano (edytowane)

A jak to sprawdzić i wyczyścić możesz mi dokładnie napisać ? I mam pobrać Recovery czy FastBoot ?

Edytowane przez pepeEL
Opublikowano

Naciskasz długo na aktualizacje , wyskoczy informacje o aplikacji i tam na dole będzie wyczyść dane aplikacji , oczywiście ZIP pobierasz

Don't drink and root 2201122G

.napisałeś że aktualizujesz przez USB , w opcjach programistycznych jest zezwol na instalację przez USB Zobacz czy masz tam odchaczone

fb074219095e6669960fabd170de0abe.jpg

Opublikowano (edytowane)

Ale gdzie na aktualizacje ?

W menu o telefonie widzę MIUI Global 12.5.11 Stabilna 12.5.11.0 (RKLEUXM)

Nie aktualizuje przez USB tylko taki komunikat dostaje aktualizuj przez USB. Ale nawet nie wiem jak ?
Nie wiem gdzie czyści się tą aplikacje aktualizacje ?

Edytowane przez pepeEL
Opublikowano

Zmieniłem na Szwajcarię i pobrało jeden updated i zainstalowało i teraz pobiera kolejna z MIUI 13. Ciekawe czy jak wrócę do ustawienia Polska czy będzie pobierać aktualizacje teraz?

Opublikowano

Dziwne że na regionie Szwajcaria aktualizacje zaczął znajdować a na regionie Polska nie znajdował żadnej. Teraz pobrało aż do Grudnia 2022 z MIui 13.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Pobrało mi wtedy ten update a do tego momentu cisza. Jest MIUI 13  z aktualizacją zabezpieczeń 02.2023 i nic więcej nie ma. Zmieniam regiony i na żadnym nie ma nowej aktualizacji... A ludzie piszą że powinno być MIUI14.