wob Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 Witam! Po wykonaniu wipe, wykonaniu fastboot boot trwp-3.7.0_9-0-lavender.img i wpisaniu fastboot boot trwp-3.7.0_9-0-lavender.img lub fastboot reboot nie pojawia się munu TWRP. Również użycie Vol+ + Power nie powoduje przejścia do menu TWRP - pojawia się Main Menu Redmi-Recovery 3.0. Czy może Ktoś coś doradzić?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 fastboot flash recovery nazwa_pliku.img, potem dopiero fastboot boot lub fastboot reboot (i przytrzymanie vol+).
wob Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Opublikowano 18 Lutego 2023 Dzięki za reakcję... Wykonanie procedury (tym razem bez wipe): 1. Odblokowany bootloader 2. W opcjach programistycznych ON: Debugowanie USB, Instaluj przez USB, Weryfikuj aplikacje przez USB, Sprawdź kod bajtowy aplikacji 3.fastboot boot twrp.img - odpowiedź OKAY 4. fastboot recovery twrp.img - odpowiedź OKAY 5. fastboot boot - odpowiedź no image specified 6. fastboot boot twrp.img - odpowiedź downloading 'boot.img', OKAY, booting..., OKAY 7. Menu TWRP nie ma. 8. Po wyłączeniu telefonu i wciśnięciu i przytrzymaniu Vol+ + Power pojawia się Main Menu Redmi-Recovery 3.0. Ręce (i nie tylko) opadają... Gdzie popełniam błąd? Proszę o pomoc...
Netoper Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 A masz w ogóle zainstalowane TWRP ?TWRP które pobrałeś i próbujesz botować jest na 100% do Twojego modelu?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 Gdy miałem jeszcze RN7, to robiłem tak: fastboot flash recovery nazwa_pliku.img fastboot reboot natychmiast po drugiej komendzie trzymałem vol+. Tak wgrane TWRP musi się odpalić. Możesz też wgrać starsze TWRP lub starsze OrangeFox - generalnie to zależy od tego, co chcesz zrobić później...
wob Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Opublikowano 19 Lutego 2023 #Netoper: trwp-3.7.0_9-0-lavender.img jest do RN7... #Kacper Skrzypek: Dzięki zadziałało. Oczywiści problem z hasłem które nie jest hasłem blokady ekranu. Oczywiście można zainstalować OrangeFox. Ostatecznie zainstalowałem Magisk wg. Install Magisk using Patched Stock Boot Image z https://magiskapp.com/#install. Ostatecznie chcę zainstalować liboemcryptodisabler aby obejść ograniczenia Netflixa. Może jakiś działający link? Z góry dziękuję...
wob Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Opublikowano 19 Lutego 2023 magisk-drm-disabler-1.3.1-131 nie działa - po włączeniu odtwarzania filmu z Netflix i uruchomieniu projekcji w telewizorze tylko dźwięk i czarny ekran. Czy może ktoś coś podpowiedzieć i pomóc? Ewentualnie jak zmienić poziom DRM na poziom 1. Z góry dziękuję...
skay77 Opublikowano 20 Lutego 2023 Opublikowano 20 Lutego 2023 Zainstaluj customaWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
wob Opublikowano 20 Lutego 2023 Autor Opublikowano 20 Lutego 2023 #Kacper Skrzypek: W nawiązaniu do postów z tematu Brak obrazu netflix na https://miuipolska.pl/forum/topic/48117-brak-obrazu-netflix/#google_vignette 2019.12.31 Powyższy sposób nie będzie potrzebny w piątek. Wyłączyliśmy na razie L1. 2020.02.03 L1 zostało przywrócone w 20.1.16/21. Jeśli u kogoś nie ma to znaczy że w jego telefonie jest coś popsute głębiej. Proszę o potwierdzenie że użycie xiaomi.eu_multi_HMNote7_V12.5.7.0.QFGCNXM_v12-10 bez liboemcrypto disablera prawdopodobnie umożliwi projekcję netflixa na telewizorze (nie smart) z przystawką MiraScreen (bez obsługi DRM). Proszę o rozwianie moich wątpliwości - czy dobrze rozumiem... #skay77: Dzięki za podpowiedź ale nazwa aplikacji jest zasłonięta przez obrazek... Z obrazka wynika że Security Level jest L1. Chodzi mi o to aby zmienić na L3 bo przystawka MiraScreen do telewizora nie obsługuje DRM...
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Lutego 2023 Opublikowano 20 Lutego 2023 4 godziny temu, wob napisał(a): Proszę o potwierdzenie że użycie xiaomi.eu_multi_HMNote7_V12.5.7.0.QFGCNXM_v12-10 bez liboemcrypto disablera prawdopodobnie umożliwi projekcję netflixa na telewizorze (nie smart) z przystawką MiraScreen (bez obsługi DRM). Nie potwierdzę, bo nie wiem, czy Netflix będzie wyświetlać treści jeśli się to robi w ramach projekcji (i nie sprawdzałem tego ani na L1, ani na L3).
wob Opublikowano 20 Lutego 2023 Autor Opublikowano 20 Lutego 2023 8 godzin temu, wob napisał: 2019.12.31 Powyższy sposób nie będzie potrzebny w piątek. Wyłączyliśmy na razie L1. #Kacper Skrzypek: Dzięki za reakcję. Proszę jeszcze o wyjaśnienie czego dotyczył cytowany wyżej tekst. Porównując daty wydania xiaomi.eu_multi_HMNote7_V12.5.7.0.QFGCNXM_v12-10.zip (8.11.2021 r.) i datę ww. wpisu, podejrzewam że zmiany nie dotyczyły tej wersji... Rozumiem że nowszej wersji dla RN7 lavender chyba już nie ma... Czyli pozostaje: [email protected]_4 + Magisk + liboemcrypto disabler... Czy dobrze myślę? Przepraszam że przeprowadzam takie śledztwo ale udostępniłem Rodzicom netflixa ale mają TV bez wi-fi i smart. Natomiast mają RN7. Dokupiłem więc przystawkę MiraScreen za pośrednictwem której można rzucać obraz z RN7 do TV. Szkopuł w tym że można uzyskać projekcje prawie wszystkiego poza m.in. Netflix (tylko czarny obraz z napisami i dźwięk). Chciałbym jakoś wyjść z twarzą i uszczęśliwić rodziców... #Kacper Skrzypek: Proszę jeszcze o wyjaśnienie czy wpis: "Napisano 3 Lutego 2020 L1 zostało przywrócone w 20.1.16/21. Jeśli u kogoś nie ma to znaczy że w jego telefonie jest coś popsute głębiej." dotyczy daty 16 stycznia 2020 r. godz. 21 czy też oznacza coś innego?
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Lutego 2023 Opublikowano 21 Lutego 2023 5 godzin temu, wob napisał(a): Dzięki za reakcję. Proszę jeszcze o wyjaśnienie czego dotyczył cytowany wyżej tekst Z tego co kojarzę kiedyś były tam jakieś problemy z L1 ale to już dawno ogarnięte. 5 godzin temu, wob napisał(a): Proszę jeszcze o wyjaśnienie czy wpis: "Napisano 3 Lutego 2020 L1 zostało przywrócone w 20.1.16/21. Jeśli u kogoś nie ma to znaczy że w jego telefonie jest coś popsute głębiej." dotyczy daty 16 stycznia 2020 r. godz. 21 czy też oznacza coś innego? Nie, chodzi o wersję beta 20.1.26 lub 20.1.21. Wersja stable najnowsza jest od nich dużo nowsza więc też ma L1.
Rekomendowane odpowiedzi