nobange Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) Witam, mam chińskiego mi max 3 na którym miałem na początku MIUI 11 global, recovery OrangeFox. Zaktualizowałem z poziomu OrangeFoxa do MIUI 11 eu i było ok. Potem telefon zaczął się strasznie mulić, więc zrobiłem sobie backup danych i zaktualizowałem do MIUI 12.5 eu najnowsze jakie znalazłem. Też z poziomu recovery, po uprzednim formacie partycji data i cache. Aktualizacja przebiegła ok, natomiast system nie wstaje tylko pokazuje się info: encryption was interrupted i coś tam że dane są niedostępne i przycisk na środku chyba Erase all data. Ale i tak nie można go wcisnąć. Recovery i fastboot działają. Teraz jaką procedurę moglibyście zaproponować? Myślałem o wygraniu romu global fastbootem lub miflash. Tylko że najnowszy global to MIUI 12.0 a ja próbowałem wgrać MIUI 12.5 eu, czy to stwarza różnicę? Edytowane 18 Lutego 2023 przez nobange
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 3 minuty temu, nobange napisał(a): Aktualizacja przebiegła ok, natomiast system nie wstaje tylko pokazuje się info: encryption was interrupted i coś tam że dane są niedostępne i przycisk na środku chyba Erase all data. Ale i tak nie można go wcisnąć. Recovery i fastboot działają. To w takim razie zrób format (prawdopodobnie wcześniej zrobiłeś wipe, a to nie to samo) data w TWRP. Globala możesz wgrać obojętnie jakiego, bo do MIUI 9 raczej nie będziesz się cofać (tylko do którejś wersji tam jest antirollback).
nobange Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Opublikowano 18 Lutego 2023 Wygrałem w trybie fastboot globala 12.0 i telefon wstał. Dzięki za pomoc
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi