Problemy techniczne
29 topics in this forum
-
- 3 replies
- 182 views
Witam, mam chińskiego mi max 3 na którym miałem na początku MIUI 11 global, recovery OrangeFox. Zaktualizowałem z poziomu OrangeFoxa do MIUI 11 eu i było ok. Potem telefon zaczął się strasznie mulić, więc zrobiłem sobie backup danych i zaktualizowałem do MIUI 12.5 eu najnowsze jakie znalazłem. Też z poziomu recovery, po uprzednim formacie partycji data i cache. Aktualizacja przebiegła ok, natomiast system nie wstaje tylko pokazuje się info: encryption was interrupted i coś tam że dane są niedostępne i przycisk na środku chyba Erase all data. Ale i tak nie można go wcisnąć. Recovery i fastboot działają. Teraz jaką procedurę moglibyście zaproponować? Myślałem o …
Last reply by Kacper Skrzypek, -
-
- 2 followers
- 7 replies
- 2.1k views
Ostatnio zauważyłem, że nie mogę zablokować żadnych niechcianych numerów. Wciskając "blokuj" nic to nie daje. A przy okazji sprawdziłem, że na liście blokowanych numerów mam stan 0. Pomimo, że jeszcze niedawno na liście było ich sporo. Pomyślałem, że może zaktualizuję system, ale nie udało się bo nie mogę tego zrobić. Mam wersję MIuI 12.0.1.0 i pojawia się info, że "brak dostępnych aktualizacji" chociaż wiem, że jest już 12.0.5. Włączanie i wyłączanie telefonu też nic nie dało.
Last reply by latet, -
- 3 followers
- 3 replies
- 578 views
Witam.Sflashowalem TWRP pod mm3.Komunikat że wszystko ok.Uruchamia się stockowe recovery…Jakies pomysly? Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by j.a.r.e.c.k.i, -
- 0 replies
- 1.4k views
Wiem, że ten problem był omawiany na Forum i dyskusja została zamknięta ale problem pozostał. mam Mi Max 3 android 10 QKQ1.90910.002 Miui Global 12.0.1 i od dwóch miesięcy mam problem z systemowym menadżerem pulpitu, który się nieustannie zawiesza. Jest to niesamowicie irytujące i muszę się posiłkować launcherem Nova 7 .Próbowałem kilka razy odinstalowywać aktualizację oraz wgrywać nowe wersje. obecnie MIUI System Launcher RELEASE-4.21.9.2827-01281119 Nic nie pomaga jak się zawieszał tak czyni nadal. Co robić?
Last reply by Cusiek27, -
- 13 replies
- 8.6k views
Ze statystyk baterii wydaje mi się że udzial sygnału sieci jest stanowczo za duży, telefon świeżo po aktualizacji do nowego softu, 2dni temu. Czy to normalne ? Szczerze nie zauważyłem jakiegoś zwiększonego zużycia lecz sygnał na pierwszym miejscu to dziwna sprawa
Last reply by kemp, -
- 3 replies
- 1.3k views
Mam problem z moim Mi Max 3, w trybie głośnomówiącym osoba do której dzwonię słyszy siebie i to wyjątkowo wyraźnie. Taki efekt echa z lekkim opóźnieniem występuje także w trakcie normalnej rozmowy, choć jest trochę mniej odczuwalny. Bardzo proszę o pomoc. Używam oczywiście Miui Polska w wersji rozwojowej.
Last reply by gruniu, -
- 0 replies
- 997 views
Witam, mój pierwszy temat, więc mam nadzieję że nie zostanę zlinczowany Mój problem jak w temacie, nie działa lampa błyskowa... Nie działa tylko i wyłącznie podczas robienia zdjęć, tzn. podczas robienia zdjęć w trybie auto nie mruga flesz, podczas gdy dam na włączony, delikatnie mruga... żeby było śmiesznie, kiedy dam włącz latarkę w aplikacji aparat, flesz świeci. Próbowałem różnych programów do robienia zdjęć, objawy te same. Twardy reset? Nic nie pomógł. Dodam, pewnie mało istotne, że od nowości wgrany global rom. Problem pojawił się znikąd, nawet nie zauważyłem kiedy, ale telefon nie upadł, nie było nic wgrywane "lewego" Jakieś rady d…
Last reply by Quass, -
- 0 replies
- 586 views
Witam, przy próbie zainstalowania aplikacji Netflix, pojawia się komunikat: Twoje urządzenie nie jest zgodne z tą wersją. Mam wersję android 10. COK Netflixa przekierowało mnie do kontaktu z producentem urządzenia. Jak rozstrzygnąć ten problem?
Last reply by gato10, -
- 2 replies
- 1.3k views
witam posiadam mi max 3 ladowalem telefon i gdy naladowalo 100% odlaczylem telefon i chcialem go wlaczyc i zatrzymuje sie na logo mi i na dole migaja kropeczki i telefon sie wogole nie wlacza probowalem zrobic hard reset ale nie da sie wejsc do tej opcji jedynie moge wejsc do fast boot probowalem zainstalowac global rom przez mi flash ale wyskakuje error failed erase is not allowed in lock state i nw co zrobic dodam ze bootloader nie byl odblokowywany sproboje sciagnac china room i jeszcze raz sproboje zainstalowac przez mi flash ktos ma jakis pomysl czy moze plyta glowna siadla?
Last reply by Ry23, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witam wszystkich,własnie zaaktualizowałem sobie Mi Max 3 do Androida 10. Natrafiłem na dziwny problem z próbą instalacji Android Auto apk. Mam ciągle komunikat, że nie można zainstalować aplikacji systemowej z nieznanych źródeł. Nadałem dostęp dla Chrome jak i do Plików oraz instalatora pakietów do Instalacji z nieznanych źródeł natomiast nadal nie mogę nic zainstalować. Czyściłem wszystkie 3 aplikacje i problem nadal występuje. Odinstalowałem aktualizacje do Android Auto i nadal to samo.
Last reply by skwarosz, -
- 1 follower
- 10 replies
- 2.4k views
Witam. Kupiłem telefon z odblokowanymi bootloaderem, wgranym global romem. Wszystko wydawało się w porządku dopóki nie zaktualizowało mi miui do nowszej wersji, teraz nie działa w telefonie dźwięk, zawiesza się gdy probuje gdzieś dzwonić, nie mogę nawet wejść w ustawiania dźwięku.... Co mógłbym zrobić w tym przypadku, czy telefon nadaje się już do kosza? Próbowałem instalować oficjalny ROM, także wersję beta oraz inny nieoficjalny i nic nie pomogło, może gdybym zainstalował wersję chińska, wtedy było by okej ? Jak myślicie? Proszę o pomoc
Last reply by valdi71, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.2k views
Witam, już mnie krew zalewa od około dwóch tygodni z tym telefonem... Od wyżej wspomnianego czasu zrobiło się coś dziwnego, a mianowicie podczas oglądania filmów - nie ważne gdzie - filmy tak jakby się resetują. Zatrzymują się i muszę ponownie kliknąć w odtwarzanie żeby oglądać dalej. Nie ma stałej częstotliwości tego, raz jest to po 5 minutach, czasami nawet i pod rząd. Taki sam problem m.in na snapchacie czy zwykłym aparacie, gdzie tak jakby aparat się uruchamiał ponownie. Jakieś pomysły na usunięcie tego problemu? Rom to miui 11 od miuipolska. Obstawiam, że tutaj może być problem po którejś z aktualizacji bo nie miałem tego od początku zainstalowania Romu
Last reply by skay77, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam Miui 9 10.24,mam problem z panelem sterowania,uruchamia się,skanuje,przy próbie optymalizacji aplikacja przestaje działać Rom był wgrywany na czysto z zaznaczoną opcją clean all przez MiFlash global 9.6.27 i miałem to samo Obecnie mam wgrany Mi Globe Poniżej link do zrzutów ekranu Proszę o sugestie Spoiler https://photos.app.goo.gl/1x7DXC18VhUe41HJ8 Edycja Niestety po wgraniu przez MiFlash wszystkich dostępnych romów mam cały czas tak samo Dzisiaj po kolejnej próbie wgrania romu,nic nie pomogło Postanowiłem wyjąć kartę sd i to okazalo się strzałem w dziesiątkę
Last reply by kamil9530, -
- 1 follower
- 0 replies
- 552 views
Córka zablokowała ekran hasłem w mi note 3. Czy jest szansa odblokowania tego np. kontem Google? Czy raczej wipe data? Jest tez opcja connect with mi assistance. Do czego słuzy bo nigdzie nie wyczytałem? Czy da radę jakoś odzyskać chociaz zdjęcia przed wipe data?
Last reply by symforian, -
- 1 follower
- 17 replies
- 2.4k views
Witam, jestem tu nowy i na początku chciałem się przywitać. Mam problem z mi max 3. Dzisiaj wyjąłem go z paczkomatu, włożyłem kartę z Plusa ale nie ma w ogóle zasięgu. Jak wyjmę kartę to jest powiadomienie, że nie wykryto karty sim, a jak ją włożę to zasięgu brak, próbowałem ręcznie wybrać sieć ale nie znajduje żadnej. Czy ktoś mógłby mnie nakierować co mam zrobić w tej sytuacji? Telefon kupiłem na allegro. Wersja MIUI 10 Global8.8.3 | (rozwojowa) Pozdrawiam
Last reply by armata, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.4k views
Zachciało mi się aktualizować ROM i mam problem. Na tym telefonie już wcześniej wgrywałem rom od xiaomi.eu i nie było większego problemu. Poprzednio miałem 9.5.9, teraz chciałem zainstalować 9.6.5 Tyle, że po instalacji telefon nie startuje. pojawia się "powered by android" i tyle. kropki się podświetlają kolejno, ale nic więcej się nie dzieje (no chyba, że ma tak zostać na noc, ale wątpię, żeby to tyle czasu wymagało) Mogę nadal wejść do TWRP i Fastboota, ale to niewiele pomaga. Próba wgrania ponownie 9.5.9 (nie skasowałem go jeszcze z telefonu) nie pomaga. Pamiętam, że jak poprzednio aktualizowałem, to też musiałem to robić chyba 3 razy zanim przeszedł …
Last reply by JamCiTo, -
- 3 replies
- 1.9k views
Witam Mam następujący problem. Właśnie zakupiłam swoje mi max 3 i chciałam zainstalować na nim aplikacje Netflix a, ponieważ na telefonach i tabletach nie ma możliwości oglądania przez przeglądarkę. Okazało się, że mój telefon nie posiada wymaganego certyfikatu. Obsługa kazała skontaktować się z producentem w sprawie informacji o uzyskanie certyfikatu. I..co dalej ?
Last reply by JamCiTo, -
- 5 replies
- 1.8k views
Cześć, zaobserwowałem, że pewnego dnia zdjęcia z głównego aparatu są nie ostre i mają poświatę - coś jak robienie zdjęć z brudną soczewką. Soczewka czysta, widocznych uszkodzeń brak, jaka może być przyczyna? Hardware czy firmware?Poniżej przesyłam porównanie aparatu przedniego gdzie problem nie występuje i tylnego gdzie problem już jest.
Last reply by JamCiTo, -
- 5 replies
- 2.2k views
Panowie pomóżcie głupiemu... Kombinowałem... Kombinowałem... Przesiadki ze stabli na bety w tą i z powrotem... Coś mnie podkusiło na global stabla 10.3.1 na MiMax3... I chciałem "z biegu" na global betę 9.5.23... Ściągnąłem... Jest w download_rom... Tylko nie mogę "z marszu", bo w menu aktualizacji zniknęła mi opcja "wybierz paczkę"... Jakaś rada? Albo co też mogłem spierrrrr...ć wcześniej? Takie coś jest: https://photos.app.goo.gl/3fJjH6jcHABZjPch6
Last reply by JamCiTo, -
- 1 reply
- 961 views
Witam. Konfigurowałem niedawno mojej mamie telefon. Przy podawaniu w Google Play karty płatnicze bądź inne formy płatnicze dałem pomiń. Wtedy się zaczęły problemy, a mianowicie za każdym razem jak chcę pobrać jakąś apkę, to jej nie pobiera i tak sobie wisi. Dopiero po restarcie telefonu pobiera się tak aplikacja i tak przy każdej aplikacji. Takie błędne koło. Czy coś w MIUI nie jest blokowane, albo trzeba coś przełączyć?
Last reply by CyanowySamsung, -
- 1 reply
- 1k views
Witam, otóż moim problemem jest to iż dostałem właśnie nowego mi max 3 i w ustawieniach nie ma zadnej polskiej czy europejskiej strefy czasowej, messenger tak smao nie stosuje sie do nowej strefy i płata figle.
Last reply by Nezumi, -
- 4 replies
- 1k views
Po ostatniej aktualizacji nie mogę nawiązać połączenia internetowego przez przesyłanie danych. Wi-fi działa prawidłowo. Mam telefon w Premium Mobile i operator nie może mi w tym pomóc. Co mam zrobić
Last reply by Bacara69, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.2k views
Witam. Mój Max 3 z Ali obecnie na MIUI 10.2 Global Stable nie może połączyć się z internetem w transmisji danych. Zasięg łapie ( 3G, 4G ) ale prawie nic nie chce się włączyć. Jedynie mogę się zalogować na FB ( bez oglądania postów itd.) lub przeczytać nowe wiadomości Messenger, WhatsUp natomiast YouTube czy przeglądarka po kilkunastu sekundach próby połączenia pokazuje komunikat "brak internetu". Problem występuję na różnych kartach i każdym slocie. APN-y wpisane prawidłowo. Ruch pokazuje wysyłanie pakietów ale już odbiór w zasadzie zerowy.
Last reply by Grothgar, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.1k views
A więc we wrześniu zakupiłem mi max'a 3. Dostałem go z fake romem. Od początku miałem problemy z wifi, a mianowicie co jakiś czas niby mam zasięg ale strony się nie ładują, wideo się nie buforuje etc. Po wyjściu miui10 od razu zaktualizowałem do właśnie owej wersji(update robiłem przez updater a zipa miałem ze strony xda). Miałem nadzieję, że to coś da. Jednak miałem ten sam problem. Później postanowiłem zflashowac xiaomi.eu, ten sam problem. Dane komórkowe działają bez zarzutów. Nie wiem czy to kwestia tego, że nie flashowalem xiaomi.eu na China ver. czy po prostu problem leży po stronie płyty. Jakieś rozwiązania? Czy powinienem spróbować zflashowac China stable a d…
Last reply by Macuseek, -
- 5 replies
- 7.1k views
Witam! Otóż od wczoraj przestał działać mi hot spot i nie mogę udostępnić internetu na drugiej komórce. Nie wiem dlaczego jak działało normalne. Niby jest połączone na drugim telefonie pokazuje ikonkę wifi ale jak wchodzę dajmy na to na YT to pisze że jestem offline. Jak myślicie czy to coś z telefonem? Czy od Sieci(Orange)ps.internet działa normalnie próbowałem ustawić ale nie działa szukałem w Googlach to znalazłem wątek że to może być od operatora jak myślicie?
Last reply by Grothgar,