Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc w odblokowaniu telefonu [SOLVED]

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam,

bardzo proszę o pomoc przy odblokowaniu telefonu - powód; wielokrotnie i nieprawidłowo podany wzorek odblokowania.

Obecnie wyświetla tylko miejsce na wpisanie użytkownika i podpowiedź, że trzeba wejść na i.mi.com

Historia choroby:

Aktualizacja 5.8.6 i zaczęły się dziać cuda z ekranem dotykowym tzn np. nie mogę narysować limii gdyż gubi ciągłość przesunięcia i tym samym wpisanie wzorka jest niemozliwe.

Dobre wieści - mogę operować telefonem przez airdroid i tym sposobem mogę np. odbierać smsy z hasłami kodami. Mozna się do mnie dodzwonić, mogę wysłać smsa, tel ma połączenie z internetem.

Wpisanie id użytkownika z mi.com nic nie daje - pisze, że dalej użytkownik nieprwaidłowy mimo zalogowania się na konto przez stronę www.

Powrót do poprzedniego systemu (z drugiej partycji) obecnie nic nie da gdyż i tak wracamy do punktu wyjścia - wpisanie id itd.

Z góry dzięiuję za wskazówki.

P.S. mam włączone odblokowanie przez opaskę z tym, że bluetooth jest wyłączony a przez airdroida nie mam (albo nie wiem) mozliwości jego włączenia.

P.S. 2 Na tym etapie włączenie bluetooth nic nie daje - tzn opaska nie odblokowuje telefonu.

Edytowane przez ik`ey

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Sprawa wygląda już zabawnie (telefon odblokowany) ale po kolei.

Tel wskazywał, że tylko z konta google mogę go odblokować. Pamiętam, że wczesniej pokazywało się okno co ma odblokować - konto googl czy xiaomi. Najwyraźniej musiał kliknąć w google i tylko to miałem do wyboru.

Reset telefonu u ponownie wybór tym raze odblokowanie z xiaomi.

Ale hasło nie działa mimo, że na 100% było prawidłowe. Pomogło zmiana hasła przez strone i.mi.com i na nowe hasło odblokowanie telefonu.

Ufff

• 0
Opublikowano

Spróbuj przez adb włączyć w terminalu bluetooth, ale ja jak testowałem zły wzór to pytało czy chce użyć konta xiaomi, czy google do odblokowania (poprzez zwykle zalogowanie hasłem na telefonie).

• 0
Opublikowano

Spróbuj przez adb włączyć w terminalu bluetooth, ale ja jak testowałem zły wzór to pytało czy chce użyć konta xiaomi, czy google do odblokowania (poprzez zwykle zalogowanie hasłem na telefonie).

Bluetooth udało mi się włączyć ale to już nie pomoże - po prostu nie działa odblokowanie opaską gdy tak zablokowałem telefon.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...