pemu Opublikowano 15 Lutego 2023 Opublikowano 15 Lutego 2023 Czy w gtr4 jest jakiś wskaźnik powiadomień na tarczy czy tyko wibrowanie zegarka?
slimak131 Opublikowano 15 Lutego 2023 Opublikowano 15 Lutego 2023 Dzwiek, wibracja, powiadomienie wyświetla się około 10 sekund*. *Sms około 50s, wydarzenie całodniowe aż do usunięcia. Na tarczy nie ma ikonek nieprzeczytanych wiadomości, trzeba przesunąć ekran do góry by sprawdzić wiadomości. 1
pemu Opublikowano 15 Lutego 2023 Autor Opublikowano 15 Lutego 2023 Dzięki za odpowiedź. To jeszcze jedno pytanie. Czy zegarek pokazuje tylko ostatnią wiadomość? Np. jak dostaję 3 maile to na zegarku w powiadomieniach widzę tylko ostatni....
slimak131 Opublikowano 16 Lutego 2023 Opublikowano 16 Lutego 2023 Gtr4 pokazuje wiadomości i powiadomienia oraz grupuje je tematyczne do czasu odczytania w telefonie lub usunięcia w zegarku.
christian.pl Opublikowano 27 Lipca 2023 Opublikowano 27 Lipca 2023 A ja mam tak że raz dostaje powiadomienie z email a raz nie. Używam aplikacji typeapp. Od czego to jest zależne ?
slimak131 Opublikowano 28 Lipca 2023 Opublikowano 28 Lipca 2023 Może telefon czasami za mocno usypia aplikacje zepp? Ustaw dla zepp użycie baterii bez ograniczeń itp.
jqx500 Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 Od czasu przedostatniej aktualizacji Zepp nie działa u mnie usuwanie powiadomień z GTR 4, tzn. przeczytanie lub usunięcie powiadomienia w zegarku nie wywołuje skutku w telefonie (Galaxy A51). Jest to denerwujące, bo trzeba sięgać po telefon, a przecież od tego mam smartwatcha na ręce. Na zagranicznych forach znalazłem również potwierdzenie tego zjawiska: Lecz nie ma tam rozwiązania problemu. Wykonałem wielokrotnie reset smartwatcha i nową instalację Zepp, sprawdziłem wszystkie ustawienia i zgody, ale bez skutku. Potrafi ktoś pomóc, albo chociaż potwierdzić lub wykluczyć takie działanie?
CureMar Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 Nie bardzo wiem, czego oczekujesz, skoro, jak sam napisałeś, na innych forach potwierdzają, że taki błąd występuje i jest powszechny.
slimak131 Opublikowano 15 Września 2023 Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) Informacja z amazfit. To nie jest błąd, tylko zamierzona zmiana zawarta w aktualizacji (fw 3.23.3.1).Jak dużo osób będzie narzekać na nową funkcjonalnośc, to może w zepp to przywrócą. Czyli w zegarku gtr4 to wyłączyli specjalnie, mogą to teraz przywrócić opcjonalnie w którejś aktualizacji zepp w telefonie. 😡😡😡😡😡 Edytowane 15 Września 2023 przez slimak131
jqx500 Opublikowano 15 Września 2023 Opublikowano 15 Września 2023 Dzięki za wyjaśnienie. Wcześniej miałem jeszcze nadzieję, że problem dotyczy programu Zepp i jego współpracy z telefonami innych producentów (zwłaszcza Samsung). Ale jeżeli to zamierzone działanie i ulokowane w samym smartwatchu, to faktycznie chyba trzeba odpuścić... Kupując GTR 4 miałem świadomość niektórych jego ograniczeń (brak płatności elektronicznych, brak inicjowania SMS i pisania dowolnych tekstów, poza predefiniowanymi), a teraz taki numer. Brak tej funkcjonalności, to dla mnie dyskwalifikacja tego urządzenia. Po co mam czytać powiadomienie na zegarku, jak i tak za chwilę będę musiał sięgnąć po telefon (mam celowo ustawione powtarzanie powiadomień co kilka minut). A czy da się cofnąć fw sprzed 3.23.3.1 ? Opcja "Przywróć ustawienia fabryczne" w zegarku nie cofa firmware. Może jest inny sposób?
CureMar Opublikowano 15 Września 2023 Opublikowano 15 Września 2023 Błąd już zgłoszony do developerów i trzeba mieć nadzieję, że przywrócą tę funkcjonalność przy kolejnym update systemu.
Rekomendowane odpowiedzi