szyszkis Opublikowano 14 Lutego 2023 Opublikowano 14 Lutego 2023 Cześć, mam dwa telefony Xiaomi mi 10 jeden bez problemu updatuje Androida oraz nakłądkę MIUI (akutalnie Android12 oraz MIUI 13.0.10). Natomiast drugi siedzi ciągle na Androidzie 10 oraz MIUI 11.0.14. Przy próbie szukania aktualizacji wyświetla się "brak dostępnych aktualizacji" natomiast przy próbie ściągnięcia i wybrania paczki aktualizacji wyświetla się błąd i informacja by spróbować przez kabel USB. Wydaje mi się, że problemem jest tutaj nie aktualizujący się Android, czy miał ktoś podobny problem, jak go rozwiązać? Dziękuję!
skay77 Opublikowano 14 Lutego 2023 Opublikowano 14 Lutego 2023 Mi 10 jak pamiętam to aktualizowalem przez pendrive przez otg tak spróbuj Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Lutego 2023 Opublikowano 14 Lutego 2023 Ta paczka też nie pójdzie? Aktualizację do tej widzi w OTA. https://bigota.d.miui.com/V12.0.6.0.QJBEUXM/miui_UMIEEAGlobal_V12.0.6.0.QJBEUXM_1dc46d1e2d_10.0.zip Ewentualnie zmiana regionu na np. Szwajcarię i może się pojawi aktualizacja.
lefotrak Opublikowano 15 Lutego 2023 Opublikowano 15 Lutego 2023 Mam ten sam problem. Android 10 i MIUI 12.0.6.0 (QJDEUOR). Zadna z wersji GLOBAL anie EEA nie działa przy próbie ręcznego wczytania paczki. Kończy się błędem.
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Lutego 2023 Opublikowano 15 Lutego 2023 5 minut temu, lefotrak napisał(a): Mam ten sam problem. Android 10 i MIUI 12.0.6.0 (QJDEUOR). Zadna z wersji GLOBAL anie EEA nie działa przy próbie ręcznego wczytania paczki. Kończy się błędem. Sprawdź, czy pójdzie ta paczka: https://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.RJDEUOR/miui_APOLLOEEAORGlobal_V12.0.2.0.RJDEUOR_e70bfbf9e0_11.0.zip Jeśli nie, to musisz odblokować bootloader. U Ciebie jest ROM pod Orange, więc Globala/EEA normalnymi technikami może nie udać się wgrać... chociaż możesz próbować tak jak tu (metoda z filmu, paczka którą masz teraz https://bigota.d.miui.com/V12.0.6.0.QJDEUOR/miui_APOLLOEEAORGlobal_V12.0.6.0.QJDEUOR_43bd92c2f3_10.0.zip): 1
lefotrak Opublikowano 15 Lutego 2023 Opublikowano 15 Lutego 2023 (edytowane) @Kacper Skrzypek Zaraz spróbuję bo od polowy spadł transfer sciągania. Rozumiem, ze na forum znajdę gdzieś informacje jak odblokować bootloader ?Jestem w tym zielony edit: https://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.RJDEUOR/miui_APOLLOEEAORGlobal_V12.0.2.0.RJDEUOR_e70bfbf9e0_11.0.zip ta paczka również nie zadziałała, pojawił się inny błąd "nie można flaszowac tej stabilnej pamięci ROM" Edytowane 15 Lutego 2023 przez lefotrak
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Lutego 2023 Opublikowano 15 Lutego 2023 4 godziny temu, lefotrak napisał(a): Rozumiem, ze na forum znajdę gdzieś informacje jak odblokować bootloader ? Tak, w dziale Tutoriale. Tam również jest wątek dot. MiFlash, który przyda się do wgrania Globala już po odblokowaniu bootloadera. 1
lefotrak Opublikowano 15 Lutego 2023 Opublikowano 15 Lutego 2023 (edytowane) @Kacper Skrzypek Czyli żeby usystematyzować, jeśli nie da się przeprowadzić aktualizacji automatycznej ani manualnej, a dodatkowo przez metodą USB OTG(spróbuję jeszcze jutro z odpowiednim pendrive'em), jedynym wyjściem jest odblokowanie bootloader'a, następnie przejście przez proces MiFlash ( czyli mogę ściągnąć przykładowo najświeższy rom pod mój model konkretnie?) i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to będę się cieszył poprawnie działającą wersją androida 12 i przyszłe aktualizacje będą się pobierać bez problemu ? ( kwestia jak długo telefon bedzie jeszcze wspierany) Edytowane 15 Lutego 2023 przez lefotrak
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Lutego 2023 Opublikowano 15 Lutego 2023 Teraz, lefotrak napisał(a): Czyli żeby usystematyzować, jeśli nie da się przeprowadzić aktualizacji automatycznej ani manualnej, a dodatkowo przez metodą USB OTG, jedynym wyjściem jest odblokowanie bootloader'a, następnie przejście przez proces MiFlash ( czyli mogę ściągnąć przykładowo najświeższy rom pod mój model konkretnie?) Właśnie tak. Teraz, lefotrak napisał(a): i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to będę się cieszył poprawnie działającą wersją androida 12 i przyszłe aktualizacje będą się pobierać bez problemu? Tak. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi