Yrtrus Opublikowano 29 Stycznia 2023 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Witam Mam problem z aktualizacją mojego mi11 ultra z systemem v14.0.22.12.27.dev System pobiera najnowszą aktualizację, jednakże, po restarcie telefonu do menu instalacji softu, nie ma opcji instalacji sytemu (jakby brak TWRP) a wcześniej bezproblemowemu TWRP działało. Ponadto nie mogę znaleźć najnowszego softu pod fastboot a nie za bardzo chce ryzykować z wgrywaniem od nowa TWRP gdyż boje się stracić swoje dane. W związku z tym, jest bezpieczny sposób aby aktualizować soft (ten co mam wciąga baterię nosem) bez ryzyka utraty danych? Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi.
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Stycznia 2023 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Musisz uruchomić TWRP przez fastboota i potem zainstalować ROM. Nie ma na razie innej rady, chyba że poczekasz na następną betę, gdzie będzie możliwość instalacji i przez TWRP, i przez fastboota (po zainstalowaniu nowej aktualizacji TWRP powinno być już na stałe). 1
Yrtrus Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2023 (edytowane) 41 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Musisz uruchomić TWRP przez fastboota i potem zainstalować ROM. Nie ma na razie innej rady, chyba że poczekasz na następną betę, gdzie będzie możliwość instalacji i przez TWRP, i przez fastboota (po zainstalowaniu nowej aktualizacji TWRP powinno być już na stałe). Dane na telefonie zostaną czy telefon będzie czysty Edytowane 29 Stycznia 2023 przez Yrtrus
Netoper Opublikowano 29 Stycznia 2023 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Aktualizacje nie czyszczą pamięci usera w przeciwieństwie do wgrywania romu.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Yrtrus Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2023 6 minut temu, Netoper napisał: Aktualizacje nie czyszczą pamięci usera w przeciwieństwie do wgrywania romu. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Czyli muszę czekać na fastboot
Netoper Opublikowano 29 Stycznia 2023 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Momento, pobrałeś paczkę aktualizacji czy pełny rom?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Yrtrus Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2023 37 minut temu, Netoper napisał: Aktualizacje nie czyszczą pamięci usera w przeciwieństwie do wgrywania romu. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Czyli muszę czekać na fastboot 31 minut temu, Netoper napisał: Momento, pobrałeś paczkę aktualizacji czy pełny rom? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Stycznia 2023 Opublikowano 29 Stycznia 2023 4 godziny temu, Yrtrus napisał(a): Dane na telefonie zostaną czy telefon będzie czysty Zostaną.
Rekomendowane odpowiedzi