Skocz do zawartości
  • 0

Problem z Aktualizacją Androida, MIUI oraz łatek zabezpieczeń.

Pytanie

Opublikowano

Witam. Kupiłem właśnie Xiaomi 12x i jest jeszcze android 11. Nie wyszukuje żadnej aktualizacji na nowszego androida. Łatka zabezpieczeń jest z 1.1.2022 a najnowsza jest chyba z listopada 2022. Trochę dziwna sprawa. Kolega ma 12x i ma już androida 12 i MIUI wersja 13.0.8. A ja 11 i MIUI wersja 13.0.3. Gdy wchodzę w ustawienia -> o telefonie -> Wersja MIUI -> Trzy Kropeczki i Pobierz najnowszy pakiet wyskakuje mi za każdym razem błąd: Za mało miejsca. Twoje urządzenie jest zapełnione. Usuń trochę danych i spróbuj ponownie. Pomimo że mam ponad 100GB wolnego miejsca. Nie wiem czy to jakaś wada telefonu. Telefon jest z Plusa. Przywracanie ustawień fabrycznych nie pomaga. Prosiłbym o pomoc. Może wy widzicie jakieś rozwiązanie

Pozdrawiam

Screenshot_2023-01-26-20-28-06-520_com.android.settings[1].jpg

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Możesz spróbować wrzucić tę wersję ręcznie? (opcja wyboru aktualizacji powinna się odblokować po kilkukrotnym dotknięciu ikony MIUI 13 w aktualizatorze)

https://bigota.d.miui.com/V13.0.2.0.SLDEUXM/miui_PSYCHEEEAGlobal_V13.0.2.0.SLDEUXM_149a7b39a9_12.0.zip

Wersja, którą masz, była najwyraźniej wrzucana fabrycznie przez Xiaomi, bo linka do niej w OTA nie ma i nie widzi OTA z niej do żadnej nowej wersji.

• 0
Opublikowano

Rozumiem, że mam ściągnąć ten plik i wrzucić go po kablu na telefon(jakieś wytyczne gdzie to ma być wrzucone ? Czy od razu ściągnąć go prosto z telefonu ? 

• 0
Opublikowano
8 godzin temu, moris96 napisał(a):

Rozumiem, że mam ściągnąć ten plik i wrzucić go po kablu na telefon(jakieś wytyczne gdzie to ma być wrzucone ? Czy od razu ściągnąć go prosto z telefonu ? 

Ściągnąć możesz od razu na telefon, nie ma to znaczenia. Aktualizator może Cię poprosić o przeniesienie pliku do głównego katalogu pamięci wewnętrznej (bo domyślnie pobierzesz do Download), wtedy przenieś.