trakcyjny Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) Wersja MIUI i posiadany smartfon: 5.8.6, Redmi Note 1SOpis znalezionego błędu / problemu: Gdy była jeszcze wersja EU na telefonie było dużo więcej aplikacji. Po instalacji MIUIPolska nadal zostały. By pozbyć się niepotrzebnych appek zrobiłem reset fabryczny (wraz z czyszczeniem pamięci) i teraz po ponownej instalacji MIUIPolska nadal brakuje kilku aplikacji, na pewno MiKey i pewnie też innych Co zrobić, by telefon był czysty ale po instalacji MIUIPolska pojawiły się te aplikacje które powinny? To wina nowszych wersji MIUIPolska? Zainstalować starszą? Może Wipe w MiRecovery pomoże? Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez trakcyjny
MD13 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Ja bym zrobił Wipe i recovery. ( zgodnie z instrukcją) jeśli to nie pomoże zawsze możesz wyciągnąć dane apki z softu i ręcznie zainstalować. Albo wgrać wersje stable i także zrobić wipe i recovery. tylko zrób to tak jak w instrukcji z umieszczenie pliku update.zip w odpowiednim miejscu.
trakcyjny Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) O, dziękuję! To dopiero początek mojej przygody z MIUI i nie przeglądałem changelogów poprzednich wersji. Po prostu myślałem, że coś źle instaluje/coś jest nie tak z telefonem. Skoro instalacja nie przebiega zgodnie z instrukcją (powrót apek po resecie i ponownej instalacji MIUIPolska). Mówisz o tej aplikacji od forumowicza: http://miuipolska.pl/forum/topic/3621-mikey-3xx-pl/page-1 ? PS. Jeszcze małe pytanko: Czy aplikacja MiFit w MIUIPolska nie powinna się nazywać MiOpaska? ----------- EDIT Nie jestem pewny, ale po długich dziejszych zabawach (instalacja starej wersji która była od początku MIUIeu, upadte.zip) i późniejszych instalacjach MIUIPolska i resetach znikała tylko MiKey. Ale wydaje mi się, że po rozpakowaniu w folderze 'Polecane' było więcej apek. Ale jak rozumiem to te chińskie które miały zniknąć. Obecnie (czysty MIUIPolska najnowszy) mam: Strona 1: Aparat, Galeria, Muzyka, Motywy, Ustawienia, Sklep Play, Narzędzia (12 apek, Aktualizacja etc.), Panel Ster.. (<- w sumie co to jest?) Strona 2: Kalendarz, Notatki, Pogoda, Wideo, folder Polecane (-> apka Kuaipan), MiFit, Autoryzacj.., CM Transf.. Więc brakuje mi tylko MiKey, ale pobrałem tę z naszego forum i ją zainstaluje. Więc chyba nic mi więcej nie brakuje? Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez trakcyjny
MD13 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Obaj Panowie mogliby doczytac!! Ze od kilku jak nie od kilkunastu juz numerow mikey nie jest wrzucany do romow i nie jest wspierany, bo poprostu apka jest gowniana... Po 2 co za problem sciagnac i zainstalowac samemu? Nawet na forum jeden z uzytkownikow wrzuca linki do nowych wersji tej apki. A jakich innych apek Ci brakuje? To nie jest zaden bug. tyle że ja pisałem o stable gdzie ta apka jest i zawsze można ją z tamtą wyciągnąć lub tak jak ty to powiedziałeś pobrać z innego źródła.
Rekomendowane odpowiedzi