Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Stycznia 2023 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO X3 Pro (nazwa kodowa: vayu). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_POCOX3Pro_V13.0.9.0.SJUMIXM_v13-12.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
kilo41 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Od dzisiaj widzę taką możliwość jak na screenie. Czy to jest właśnie aktualizacja przez OTA? Jestem zdziwiony bo nie mam dużego doświadczenia a moja pierwsza zainstalowana wersja miuipolska była kilka wersji temu i od tej pory nigdy jeszcze nie pojawiała się sama możliwość aktualizacji przeprowadzonej w ten sposób. Zaznaczam że pierwsza instalacja miuipolska była metodą fastboot bez instalacji TWRP, a nie chcąc stracić żadnych danych powinienem wybrać opcję instalacji z pliku ZIP?
zeno55 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Opublikowano 12 Stycznia 2023 X3 pro nigdy nie miało ota zresztą masz na stronie miu polska wyraźnie napisane że to jest Rom typu recovery
rafcio166ns Opublikowano 13 Stycznia 2023 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Wkoncu usunięto problem z przerywającym LTE w Orange 😃😃😃, testuje 2 dzień narazie wszystko OK.
zeno55 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Opublikowano 13 Stycznia 2023 U mnie po 3 dniach też nie ma z niczym problemu, wszystko śmiga jak powinno ale wcześniej też nie miałem żadnego problemu z Orange
kilo41 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Na czym wobec tego polega różnica "zainstaluj z pliku ZIP" a "uruchom w recovery"?
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2023 7 minut temu, kilo41 napisał(a): Na czym wobec tego polega różnica "zainstaluj z pliku ZIP" a "uruchom w recovery"? Ta pierwsza opcja powinna uruchomić TWRP i zainstalować wskazany plik ZIP (nie zawsze to wychodzi), a druga po prostu uruchomić TWRP bez robienia w nim czegokolwiek.
zeno55 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Opublikowano 16 Stycznia 2023 , a druga po prostu uruchomić TWRP bez robienia w nim czegokolwiek.Nie do końca, jeśli mamy w opcjach programistycznych ustawioną opcje "aktualizuj po restarcie" to polecenie "uruchom w recovery" spowoduje że po restarcie twrp samo odpali aktualizacje i nic nie trzeba więcej robić - samo poleci
mietek440 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Co powinienem wyłączyć aby ten dolny pasek sterowania muzyką nie pojawiał się? Uruchamia razem np z Spotify. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
kilo41 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Po wybraniu zielonego przycisku "sprawdź MD5 i zainstaluj" system się jedynie restartuje, podobnie po wybraniu "zainstaluj aktualizację z pliku zip" . Z kolei po wybraniu "uruchom w recovery" mam takie menu:... Co z tym zrobić? Ps zastanawiam się czy w ogóle warto się w to bawić jeżeli nie mam z telefonem praktycznie żadnych problemów. Czytam na Waszym forum o lepszej optymalizacji aktualizacji v14 jeśli będzie dostępna w wersji fastboot, to z niej skorzystam, wydaje mi się to dużo prostsze...co myślicie?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2023 2 godziny temu, kilo41 napisał(a): Co z tym zrobić? Zainstalować TWRP, bo go nie masz. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi