Skocz do zawartości

Redmi Note 9 Pro resetuje się po uruchomieniu i wyświetleniu "just a sec.."

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Jestem w posiadaniu Xiaomi Redmi Note 9 Pro, w którym problem jest dosyć nietypowy i nie wiem jak go ugryźć. Otóż prawdopodobnie mojej kuzynce padł telefon podczas aktualizacji miui, albo coś, ponieważ obecnie przy próbie uruchomienia telefon się włącza, pokazuje się logo miui i biały ekran z napisem "just a sec.." po czym telefon się zawiesza i uruchamia ponownie i tak w kółko aż do momentu gdy padnie bateria. Niestety telefon nie jest oblokowany, więc nawet nie mogę go wrzucić na reinstall systemu, bo fastboot.exe wyrzuca mi "FAILED (remote: 'Erase is not allowed in Lock State')". Czy jest jakiś domowy sposób na zresetowanie go w jakikolwiek sposób, czy mam duży przycisk do papieru?

• Darkenor zmienił(a) tytuł na Redmi Note 9 Pro resetuje się po uruchomieniu i wyświetleniu "just a sec.."
Opublikowano

Możesz postawić system na nowo za pomocą miflasher, jest to oficjalna apka do wgrywania romu, pytanie jaka wersja była przed upadkiem , jeśli jeszcze global 12.5.4 to taka poszukaj na necie , ściągnij i wygraj , do tego nie potrzeba mieć odblokowanego telefonu. Mówię tu o opcji wgrania softu bez kasowabia danych z na dolne okna od mifalshera są opcje albo tylko updated albo format albo format plus blokada, o ile dobrze pamiętam 😃 wygrywałem ostatnio ale wersję 12.5.4 a miałem 13.0.1 ale to było z pełnym formatem i blokada 😂

A jak nie chcesz wgrywać to można najpierw spróbować sam format zrobić i zobaczyć co się stanie, o ile nie ma za dużo danych do stracenia 😉

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No właśnie spróbowałem tego sposobu, niestety jest ten sam błąd. FAILED (remote: 'Erase is not allowed in Lock State') 😕 Ściągnąłem nawet 12.5.4 i dalej to samo...  Próbować z każdą wersją po kolei, czy to nic nie zmieni?

Edytowane przez Darkenor
Opublikowano

Hmm...dziwne to to, ogólnie to ratuje nawet uceglone telefonu , przynajmniej mi tak kiedyś uratował jak kombinowałem z Romami i twrp 😂 na dole okienka co masz zaznaczone ? Format i lock? 

Nie wykluczone że przy upadku o którym wspomniałeś ulec mogła pamięć ROM, choć to by w ogóle nie powinien startować telefon, dalej będę zdania że wina leży po stronie softu, choć jestem laikiem i pewnie się mylę 😉 hehe , nie znam się , ale wypowiem się 😂