el.polako Opublikowano 11 Grudnia 2022 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Cześć, Od tygodnia używam Mi 11 Pro z Miui.eu V13.0.13.0 Po jakimś czasie zauważyłem że w jednej aplikacji pojawiają się problemy z dotykiem, dotyk nie jest precyzyjny, pojawiają się missclicki, ekran nie reaguje na szybkie przesunięcia/scrolle ekranu, podczas scrollowania zamiast scroolu ekran reaguje jak na zwykłe tapnięcie. Zauważyłem że problem wywyołuje jak dotąt jedna aplikacja Wykop Mobilny, i tylko po włączeniu trybu ciemnego i Amoled. Po 10-15 scrollowania w tej aplikacji poajwiają się powyższe problemy, gdy się już pojwią występują także w innych aplikacjach w trybie ciemnym (sprawdzone na galerii). Po wyczyszceniu pamięci i odczekaniu kilku minut problem znika i pojawia się ponownie po wejściu do Apki wykopu. Co ciekawe gdy przełączę tryb aplikacji wykopu na jasny nic podobnego się nie dzieje, również galeria w trybie ciemnym sama w sobie nie wywołuję tego błędu. Sprawzdiłem apkę Wykopu na 2 innych telefonach z Amoledem i nic podobnego się nie dzije (OP 9 Pro, Pixel 6 Pro) Próbowałem przywracaanie do ustawień fabrycznych i Wipe - nie pomogło. Problem wygląda na softowy, ale nie wiem czy problemem jest jedna aplikacja czy problem zacznie się pojawiać również w innych aplikachach gdy je zainstaluje i zacznę używać. Czy instalacja jakieś innwej wersji Miui.eu pomoże zweryfikować problem?
Master Opublikowano 11 Grudnia 2022 Opublikowano 11 Grudnia 2022 (edytowane) no ja korzystam tylko z trybu ciemnego i nigdy z taki problemami nie miałem do czynienia (ogólnie gdzie się da ustawiam wersję ciemną) ... z tej aplikacji nie korzystałem ale w sumie na próbę można ją wrzucić - zobaczyć co tam się dzieje ... niedlugo będzie już miui 14 (dzisiaj jest oficjalna premiera) to może nie ma sensu kombinować z wrzucaniem innych wersji tyko obadac temat już na nowym andku update - pobawiłem się ta aplikacja - ustawiłem tryb ciemny i amoled - przewijalem tam z kilkadziesiąt razy w te i nazd i zero problemów Edytowane 11 Grudnia 2022 przez Master
Rekomendowane odpowiedzi